Geçtiğimiz hafta Beykoz Gündem'in "Yalıköylüler, pazar kurmak istiyor" başlıklı haber, Beykoz'da ses getirdi. Paşabahçe Muhtarı İlkay Aydın Karababa, 30 Nisan Perşembe günü pazarın Paşabahçe değil Yalıköy'de kurulacağını bildirirken, Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, hem Paşabahçe hem de Yalıköy Muhtarları ile görüşerek, düşüncelerini kaleme aldı.

YALIKÖY MUHTARI NECMİ GÖSTERİT: "MURAT BAŞKAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜK"

Yalıköy Muhtarı Necmi Gösterit, semt pazarıyla ilgili olarak Beykoz Gündem'in haberinin yanısıra vatandaşlardan gelen talepler üzerine kendisinin de bizzat Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüştüğünü ifade etti. Yalıköy Pazarının büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Necmi Muhtar, "Biz elbette bu habere çok sevindik. Bu konuda Yalıköy Mahallemizde yoğun bir talep alıyorduk. Haftasonlarına denk eln pazarımız ise Sokağa Çıkma Yasağı uygulaması nedeniyle kurulamıyordu" dedi.

Paşabahçe Muhtarı İlkay Aydın Karababa ise Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugün Paşabahçe'de muhtarlık binasının da önünde kurulan semt pazarında istenmeyen görüntüler oluştuğunu anlatan İlkay Hanım, şunları söyledi:

PAŞABAHÇE MUHTARI İLKAY AYDIN KARABABA: "ZABITA MÜDÜRÜ YASİN BEY İLE BİRLİKTE ÇOK ÇABALADIK AMA NE YAZIK Kİ İSTEMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI!"

"Maaş günü de olması nedeniyle bugün Paşabahçe'de istenmeyen kalabalık görüntüleri meydana geldi. Sağolsun Beykoz Zabıta Müdürü Yasin Bey de büyük gayet gösterdi ancak ben de defalarca uyarmama rağmen Paşabahçe sakinlerini ne yazık ki durduramadık. Kendileri için açılan yolu tercih etmeyerek, dubalar ile kapanan yoldan geçmeye çalıştılar. Sosyal mesafe kuralına riayet etmediler. Uyarılarımızı dikkate almadılar. 

Bakınız, ben buradaki bankları kaldırtmıştım. Bugün ne yazık ki Paşabahçelilerin bankların olmadığı yerlerde, taşların üzerine oturduklarını, çay içtiklerini gördüm. Tabi şunu da söylemeliyim: Paşabahçeliler derken, burasının merkezi bir yer olduğunu, çevre mahallelerden de gerek maaş çekmek gerekse pazar ihtiyacını karşılayabilmek için buraya geldiklerine eminim. Yine de oluşan görüntü korona virüsü dolayısıyla yaşanan olağanüstü dönemde bizleri çok endişelendirdi. Yaşanan dikkatsizlik, tedbirsizlik ve duyarsızlık karışında bugün Mahalle Muhtarı olarak hem endişelendim hem de çok üzüldüm. Beykozlu vatandaşlarımız, hemşerilerimiz bu konulara lütfen daha fazla önem gösterelim."

Paşabahçe Muhtarı İlkay Aydın Karababa ayrıca korona virüs dolayısıyla mahallelerinde zor durumda bulunan vatandaşlara yardım ettiklerini ve yardım etmek isteyen kişilere yol gösterdiklerini belirtti. Haftasonu sokağa çıkma yasağı utuygulaması olsa bile Mahalle Muhtarı olarak yine sokak sokak dolaştığını, yorgunluğunu alan en güzel şeyin ise özellikle çocukların mutluluğunu gözlerinden okumak olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim