Avrupa’nın popüler yol bisiklet yarışı serilerinden Turkcell GranFondo heyecanı bu yıl ilk kez İstanbul’da yaşanacak. 15 ülkeden yaklaşık bin bisikletsever Beykoz’un huzur, doğa ve tarih dolu atmosferinde pedal çevirecek.

Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle 13 Haziran Pazar günü yapılacak Turkcell GranFondo 2021  İstanbul sosyal mesafe kurallarına uygun, sağlık önlemleri artırılmış olarak gerçekleşecek. 

Sporculardan Covid-19 Mesajı

Spor dolu yaşamı teşvik için bu yıl da “Hareket Et” vurgusuyla düzenlenen mücadelenin sembolik startına sporcular, dünyayı derinden etkileyen Covid-19 salgınına dikkat çekmek amacıyla  maskeleriyle katılacak.

Türk Bisiklet Sporu’na yeni bir soluk getirmesi beklenen etkinlik İstanbul’un en güzel doğa manzaralarına ev sahipliği yapan Beykoz’un uluslararası alanda tanıtımını da katkı sağlayacak. 

Yuşa Tepesi-Polonezköy Parkuru 

Beykoz’un mavi ve yeşille kaplı turistik manzaralarının eşlik edeceği yarışın startı Beykoz Belediyesi önündeki Expo Alanı’ndan verilecek.

Birincilik için 80 km’lik uzun ve 40 km’lik kısa parkurda pedal çevirecek sporcular Yoros Kalesi, Yuşa Tepesi, Kaynarca ve Polonezköy’ün yemyeşil doğasından geçerek varışı yine Expo Alanı’nda yapacak.

Zorlu etap tırmanma eğimiyle de dikkat çeken Turkcell GranFondo İstanbul, her kategoride kadın ve erkek sporcuların heyecanlı mücadelesine sahne olacak.

Turkcell GranFondo heyecanına ortak olmak isteyen sporcular için son başvuru tarihi 9 Haziran 2021 olarak belirlendi.

Yarış başvuruları https://turkcellgranfondoserisi.com adresinden on-line olarak yapılacak.

Editör: TE Bilisim