Siyasetin memleketin dört bir yanını sardığı şu günlerde Sivil Toplum Kuruluşları, pandeminin yaralarını sessiz sedasız sarmaya devam ediyor. Beykoz'un en eski STK'larından birisi olan Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, Başkan Erol Yılmaz öncülüğünde geçtiğimiz hafta Beykoz'daki mahallelerde toplamda 400 aileye gıda yardımı gerçekleştirdi.

GERDİÇLİLER BEYKOZ'DA FARK YARATTI

Bir diğer adı da Gerdiç olan Kastamonu ili Bozkurt ilçesi Görentaş Köyü, İstanbul Beykoz'a göç edip yerleşen hemşerileriyle gurur duyuyor olmalı... Geçtiğimiz Ramazan ayında önce Beykoz'daki 45 mahalleyi dolaşarak ihtiyaç sahiplerini belirleyen, sonra da 400 aileye gıda yardımı yapan Görentaşlılar, ardından 600 çocuğu da yeni giysilerle Ramazan Bayramı'nda sevindirmişti. Yeni yılın gelmesiyle birlikte ihtiyaçların arttığını düşünen Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yöneticileri harekete geçerek, dernek bağışçılarına bir çağrı yaptı. Başkan Erol Yılmaz ile birlikte Yardımcıları Feridun Yıldız, Alaaddin Kartal ve Mustafa Sandıkçıoğlu da harekete geçerek bir organizasyon planladı. Dernek Genel Sekreteri Harun Sandıkçıoğlu, Kadın Kolları Başkanı Gönül Turan Yılmaz ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Keçecioğlu, Adem Sandıkçıoğlu, Semiye Sucuoğlu, Cemile Sucuoğlu, Erdoğan Demirörs, Ümit Çelik ve Süreyya Günay gıda yardım paketlerinin temini ve paketlenmesi için çaba harcadı. Yönetim Kurulu arkadaşlarıyla gece gündüz çalışan Başkan Erol Yılmaz ise hazırlanan kolileri, araçlarla birlikte Beykoz'da belirlenen adreslere teslimini sağladı.

BAŞKAN YILMAZ: "DEVAM EDECEĞİZ"

Beykoz Gündem'e özel açıklamalarda bulunan Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yılmaz, yapılan yardımı devam ettirmek istediklerini dile getirdi. Beykoz'da kendileri gibi STK kuruluşlarının bu zor durumdayken hemşerileriyle, Beykozlularla dayanışma içerisinde olması gerektiğini hatırlatan Erol Yılmaz, şöyle dedi:

"Bizler elimizden geldiğince yaraları sarmaya çalışan gönüllü hayırseverleriz. Bu yardımları yaparken pek çok Beykozlu hemşehrimizle gözgöze geliyoruz ve onların sevinçlerine tanık oluyoruz. Bu pandemi sürecinde Beykoz'da yaşayan insanlarımız çok zor günler yaşıyor. Bu sırada isr kendilerine uzanan bir yardım eli, onların geleceğe olan inancını artırıyor. Kastamonu Görentaş Derneği olarak buradan tüm ilçedeki STK'lara bir çağrıda bulunmak istiyorum: Allah rızası için hepimiz yardımlarımızı sürdürelim ve dayanışmaya devam edelim. Şimdiden zor durumda olan Beykozlu vatandaşlarımıza yardımda bulunan tüm hemşehrilerimizden Allah razı olsun".

Editör: TE Bilisim