Beykoz'un en eski Sivil Toplum Kuruluşu'ndan birisi olan Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, ilçede daha şimdiden 400 haneye erzak paketi ulaştırmayı başarabildi. Beykoz Gündem'e özel açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Erol Yılmaz, kendilerine gelen "Başkanım, ben de yardım etmek istiyorum" katkısının hâlâ devam ettiğini vurgulayarak, "Mübarek Ramazan ayı bereketiyle birlikte geliyor. Şimdiye kadar topladığımız yaklaşık 50 bin TL ile Beykoz'da 400 haneye ulaşmayı başardık. Şaşırtıcı ve sevindirici olanı ise bize yardım yapalım diyen ve böyle bir dönemde cebindeki parayı veren hemşerilerimizin yeniden bizi arayarak, tekrar vermek istediğini söylemesidir. Komşusu açken tok gezen bizden değildir hadis-i şerifi şuuru içinde hepbirlikte yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. Görentaşlılar, Beykoz'un dört bir yanına dağılarak, mahalle muhtarlarının gösterdiği evlere yardım kolisi ulaştırıp, Beykozlu'ya Ramazan'ı şimdiden bayram haline getirdi.

DERNEK 1995 YILINDA KURULDU

Diğer adı Gerdiç olan Kastamonu ili Bozkurt ilçesi Görentaş Köyü, 1990'lı yıllarda göç vererek, nüfusunun büyük çoğunluğunu başta büyük şehirler olmak üzere ülkenin dört bir yanına gönderdi. İstanbul'da Beykoz'a yerleşen Görentaşlılar ise 1995 yılında hemşerileriyle birlikte dayanışma içinde olmak ve kaynaşmak amacıyla Beykoz Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Kısa sürede faaliyetlerine başlayan Dernek, Beykoz'dan Görentaş'a uzandı ve kilometrelerce ötedeki köylerine sahip çıkarak, bayram yeri, köy lokali, cami, köy lojmanı gibi birçok yapıların inşasını gerçekleştirdi. Ardından yüzünü Beykoz'a dönen Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, ilçede artık geleneksel hale gelen Kestane Günleri'nde Beykozluları bir araya getirdi. Korona virüsün tüm ülkedeki yaşamı felce uğrattığı bugünlerde ise Dernek, Beykoz'un dört bir yanında mahallelere, köylere giderek, muhtarlarla elele acılı ve sancılı geçen günlerde Beykozlulara küçükde olsa katkıda bulunmaya çalıştı

Beykoz'da yardıma muhtaç kişileri en iyi muhtarların bilebileceğini anlatan Görentaş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Yılmaz, sonuçlarının kendisini de şaşırttığı erzak yardımı fikrinin nasıl meydana geldiğini şu sözlerle dile getirdi:

EROL YILMAZ: "SAHUR VE İFTARDA BEYKOZLUNUN SOFRASI BOŞ KALMASIN İSTEDİK"

Bir iki arkadaşımızla Okulların kapalı olması dolayısıyla çocuklarımızın okul arkadaşınlarına ve ailelerime  yardımda bulunmak istedik "Daha sonra çevremizden bir-iki kişi yardım konusunda teşvik ve talep gelince onlara da yardım ettik sonrasında yönetim kurulumuzda görev yapan Başkan yardımcılarım alaettin Kartal, Feridun yıldız Harun sandıkçıoğlu ve yönetim kurulu üyelerimle konuşarak bunu genele yayma kararı aldık ve üyelerimize duyurark bağış talebinde bulunduk çevreden bizi gören ve tanıyan dostlarımız Biz de yardım etmek istiyoruz dediler ve yardım alanı bir anda genişledi. Ramazandan bir hafta önce tüm malzemeleri toptan alarak ramazanın ilk gününe kadar ben, eşim ve yönetimim ,kadın kollarımız toplamda 25 yakın hemşerimiz, her gün erzak kolileyerek ve sahurda-iftarda sofraların boş kalmaması için çalıştık ve yardımseverlerimizin emanetlerini sahiplerine ulaştırmaya çalıştık.

Yardımın kime yapılacağı konusunda bize gelen başvurular olsa da Beykoz'a en çok muhtarların hâkim olacağına inanıyoruz. Bunun için de yardımda bulunacağımız her mahallede önce mahallenin muhtarlarına  ulaşmaya ve onun işaret ettiği hanelere ikramlarımızı ulaştırmaya çalıştık Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun. Böyle bir dönemde elbirliğiyle doyduğumuz yer olan Beykoz'a Görentaşlılar ve değerli hayırseverlerimizle birlikte vefa borcumuzu ödemeye çalışıyoruz."

BEYKOZLU ÇOCUKLARI DA SEVİNDİRECEKLER

Ramazan Bayramı dolayısıyla Beykozlu çocuklar için de bir plân yaptıklarını ifade eden Görentaş Köyü Kalkındırma ve Derneği Başkanı Erol Yılmaz, özellikle yardıma muhtaç hanelerde yaşayan çocukları bayramlık elbise ile sevindirmek istediklerini de sözlerine ekledi. Özellikle korona virüsü dolayısıyla kapalı olan giyim mağazalarının plânlarını bozduğuna dikkat çeken Erol Yılmaz, her şeye rağmen bu isteğini ve dileğini gerçekleştirmesi halinde çok mutlu olacağını iletti.

Editör: TE Bilisim