Beykoz’u tuvale en iyi yansıtan resimlerin ilçenin kültür-sanat belleğine kazandırılacak “Beykoz’un Resim Hali Yarışması” ödül töreni gerçekleşti. 

İstanbul ağırbaşlı ve mütevazı semti, binlerce yıldan bu yana tarihi, doğal ve kültürel mirasıyla göz kamaştıran Beykoz’un güzelliklerinin resim sanatı aracılığıyla bir kez daha gözler önüne serileceği “Beykoz’un Resim Hali Yarışması” sonuçlandı.   

Beykoz Kent Konseyi Kadın Meclisi önderliğinde ve Beykoz Belediyesi desteğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ödüllü sergide, ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerine dikkat çekilmesi ve medeniyet birikiminin resim sanatı aracılığıyla geleceğe aktarılması amaçlandı.

Beykoz’u renk renk resmetmeyi de amaçlayan ödül töreni ve sergi, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Murat Aydın, Meclis Başkanvekili Gaye Zayıf, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan’ın katılımlarıyla açıldı.

Beykoz Sahil Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen sergi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Özel Kalem Müdürü Muhammed Acar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların eşlik etmesi ile el emeği göz nuru resimler yoğun ilgi gördü.

“BEYKOZ’UN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNE ŞAHİT OLDUK”

Beykoz Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nevin Çalışkan, Beykoz’un romanlara ve şiirlerine konu olan sokaklarını, insanlarını, sosyal hayatını fırça darbelerinden okumanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:  “Bu yarışma süreci bizleri çok kıymetli hayalimizi paylaşan kişilerle tanıştırdı. Beykoz’umuzun kültürel zenginliğine bir kez daha şahit olduk. Tam 44 eser ile tanıştık, bu bizim için yalnızca 44 eser anlamına gelmiyor. Beykoz’lu 44 sanatçı 44 farklı bakış açısı, 44 sanatçı ile sanatın inceliğini, Beykoz’un zarafetine bir kez daha hayran olmak demek. Beykoz Kent Konseyimiz Beykozlu ressamların eserleri ile geleceğe bir vesika bırakmak için yola çıkmıştı. Beykozlular olarak sanatçılarımızın yolunu açan eserlerini görünür kılan ve her türlü desteği veren Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkürlerimi sunarım.”

BEYKOZ, 44 ESER İLE RENKLENDİ

“Geçmişten Günümüze Beykoz” ve "Yaşayan Beykoz" konu etiketiyle açılan organizasyonada, resim sanatına gönül veren amatör ve profesyonel sanatçıların estetik bakış açılarıyla katkıda bulunduğu 44 eser sergilendi.

Dereceye girenlerin ödülleri, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Murat Aydın ve Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu tarafından takdim edildi.

Eserler, Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kent Konseyi tarafından oluşturulan seçici kurul tarafından değerlendirilerek, birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edildi. Mansiyon kazananlar ise gram altınla ödüllendirildi.  

BAŞKAN MURAT AYDIN: SANAT YAŞAMIN FARKINA VARMAKTIR 

Yarışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Murat Aydın, “Sanat aslında barışmak, farkına varmak, ömre bereket katmak ve yaşamın farkına varmaktır. Obje Beykoz olunca, Beykoz’un resim halini tuvale aktarmak çok güzel bir duygu olsa gerek. Bu anlamlı yarışmanın organizasyonunda, bu duygulara yaşatanlara çok çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan, ödül alan alamayan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

 “SANAT BEYKOZ’A ÇOK YAKIŞIYOR” 

Esengül Korkmaz Çiçekli, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Özellikle bu resim yarışmasında, işaret fişeğini hanımların attığını biliyorum. Çok güzel bir gün yaşadık. Her şeyden önce söylemek isterim ki ,sanat Beykoz’a çok yakışıyor.” dedi. 

Birbirinden farklı Beykoz’u yansıtan eserler, Beykoz Belediyesi ana hizmet binası girişinde yer alan sergi salonunda  22 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilisim