Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İstanbul Şubesi, şehit aileleri ve gazileri buluşturdu. Düzenlenilen kahvaltıya katılım oldukça yoğun oldu.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İstanbul Şubesi’nin Anadoluhisarı Öğretmenevi’nde düzenlediği kahvaltıya; Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eski Milli Eğitim BakanıHüseyin Çelik, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İBB Başkan DanışmanıAdem Sefer, şehit aileleri ve gaziler, Muhtarlar katıldı. İçişleri BakanıSüleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Beykoz Belediye Başkan AdayıMurat Aydın telefonla bağlanarak selam yolladılar.


Kahvaltıyla başlayan programda ilk konuşmacı aynı zamanda AK Parti Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı olan Gazi Cengiz Düz oldu. Katılımcıları tek tek selamlayan Gazi Düz, ‘’Bu güzel Cumartesinizi bizlere ayırdığınız için teşekkür ederiz. Zaman zaman bu tür organizasyonlarla bir araya geliyor ve aramızda ki ilişkiyi kuvvetlendiriyoruz. Allah nasip ederse siyasi olarak bir yolculuğa çıktım. Bu konuda desteklerinizi ve hayır dualarınızı bekliyorum’’ ifadelerini kullandı. Cengiz Düz’ün konuşması bittikten sonra ise salon bir süre ayakta alkışladı.



Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, gazilerin yaşayan anıtlar olduklarını ifade etti. Bakan Recep Akdağ, ‘’Bu vatan toprağı, milletimizin bütünlüğü, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması; şehitlerimizin ve gazilerimizin bize hatırasıdır. Onun için Rabbim hepinizden razı olsun. Cenab-ı hak bizi şehitlerimize ve gazilerimize layık bir millet eylesin. Onların hiçbiri ama hiçbiri gereksiz bir yere fedai can etmediler, yaptıkları çok kıymetlidir. Şehit ailesi olmanın, gazi ailesi olmanın bir avantajlı tarafları da var. Şehitler kendi ailelerine şefaat edecekler. Rabbim inşallah onların güzellikleriyle birlikte bizi Cennetinde buluştursun. Allah’a emanet olunuz’’ifadelerini kullandı.


Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ‘’Çok kıymetli kardeşlerim… Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı’nın düzenlemiş olduğu bu anlamlı kahvaltı için herkese yürekten teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kendi rejimiyle kainatı şereflendirmek için İslamiyeti tüm dünyaya hakim kıldı, Bu aziz millet ise bu uğurda nice şehitler verdi. Ne mutluluktur ki sizler şehit yakınlarısınız, gazi yakınlarısınız. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun. Şehitlik bizler için en yüce mertebedir, Ne mutludur ki o şehitler mübarektir. Onlar sayesinde bayrağımız dalgalanıyor. Ben sizlere bir defa daha yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.


Konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Eski Milli Eğitim BakanıHüseyin Çelik, ‘’Böyle bir anlamlı kahvaltıda sizinle birlikte olmanın mutluluğunu ifade etmek istiyorum. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Bütün gazilerimize ise mutlu ömürler nasip eylesin. Biz bu vatanın birliği ve dirliğini tabi ki şehitlerimize borçluyuz. Hemen arkamda Rahmetli Erol Olçok kardeşim ve kıymetli oğlunun resmini gördüm ve duygulandım. Erol’la bizim uzun yıllarımız geçti, onu görünce gerçekten duygulandım. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.







Editör: TE Bilisim