Fröbel Kindergarten (anaokulu) “Türk Alman Üniversitesi” Beykoz kampüsünde, orman ve yeşillikler içinde açarak  Fröbel eğitim konseptini Beykoz'da hizmete sunmuş oldu.

Açılış programına, Fröbel Alman Okulu’nun Genel Müdürü Gülşen Fatma Apaydın, Turkuaz Medya Genel Müdürü Tuncel Sunar ve eşi, Alev Okulları Genel Müdürü Fethi Açıl, İELV Okulları Anaokulu Genel Koordinatörü Başak Gezer, Türk-Alman Üniversitesi yöneticileri ve akademik personel, AK Parti Beykoz eski İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Fröbel Anaokulu öğrencileri, velileri ile katılım gösterdi.

Fröbel Kindergarten (anaokulu) zinciri, Türk Alman Üniversitesi'nin içerisinde Türkiye’deki 4. Levent'ten sonra 2'nci şubesini Beykoz'da açtı.

Almanya’nın önemli okulları, üniversiteleri ve diğer eğitim kurumlarıyla ortak çalışan Fröbel , şimdi de Beykoz'da bu eğitimi vermeye hazırlanıyor. Almanya ve Avusturya’ya açılmış 150’nin üzerinde şubesi bulunan Fröbel anaokulu, 0-6 yaş grubuna yönelik “okul öncesi eğitim ve bakım” hizmeti dışında, okul sonrası bakım evleri ve aile danışmanlık merkezleriyle de hizmet vermektedir.

Fröbel Alman Okulu’nun Genel Müdürü Gülşen Fatma Apaydın okulun eğitim anlayışı ve hedefleri ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.



"İki yıl önce çalışmalarına başladığımız anaokulumuzun açılış gününe hoş geldiniz. Böyle bir üniversitenin içerisinde, böyle bir okul açmaya imkan tanıyan Rektörümüz Prof. Dr. Halil Akkanat, Prof. Dr. İzzet Furgaç ve bütün Türk-Alman Üniversitesi personeline çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde minnetimizi onların ve okulumuzun çocuklarına en iyi şekilde bakarak sunacağız. Ekibim ve ben çok uzun zamandır bir arada çalışıyoruz. Fröbel konsepti bütün dünyada kendini kabul ettirmiş, Almanya'da 150, Avusturya'da 3 okul, Polonya'da 2 okul olmak üzere uluslararası bir markadır.  Diplomamızın uluslararası geçerliliği vardır. Bu anlamda bu okulda çocuklar hem çok mutlu, hem de çok iyi eğitim almış olarak; Almanca ve İngilizce'yi öğrenmiş şekilde okulumuzdan mezun olacaklardır. Hepinize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür eder, okulumuzun Beykoz'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Apaydın'ın konuşmasının ardından Fröbel Anaokulu'nun açılışı, katılımcıların hatıra fotoğrafı ve okulu gezmeleri ile son buldu.

Fröbel Anaokulu Hakkında

Adımızı aldığımız Bay Friedrich Fröbel, ‘’kindergarten’’sözcüğünün yani anaokulunun isim babası ve pedagojide reformun öncüsü kabul edilmektedir. Çocuklara uygun bir eğitim ve öğretimin uluslararası fikir babası olarak, okul öncesi eğitimin de yılmaz bir savunucusuydu. Çocuğu bağımsız bir birey olarak pedagojik düşüncenin merkezine koyardı.Üç tane ana hedefi vardı eğitimde, bağlılık, bireyselleşme ve katılım. Eğitim hedefi ‘’özgür, düşünen, kendine yeten insanlar ‘’yetiştirmekti. Çocuk eğitiminin aileler ve eğitim kurumları tarafından birlikte şekillendirildiğini düşünüyordu. Biz de kendimizi bu ideale ve bu geleneğe karşı sorumlu hissediyoruz.

FRÖBEL kurumlarında pedagojik günlük yaşam çocukların ihtiyaçlarına ve ilgilerine göre şekillenmektedir. Günlük yaşam çocuklara kişiliklerini geliştirme olanağı veren, bireysel eğitim ve gelişme süreçleri için onlara zaman tanıyan ve başka çocuklarla ve erişkinlerle olan ilişkiyi teşvik eden bir açıklıkla şekillenmektedir. Çocuklara yönelik gündüz kurumlarımızda açık ve oyun esaslı bir pedagojik eğitim yaşanmaktadır. Bu pedagojik eğitim üç dilli  ve çok kültürlü bir ortamla zenginleştirilmektedir. Pedagojik çalışmanın ayırt edici özelliği süreklilik ile katılımcıların o anki ihtiyacıyla gelişen değişim arasında iyi bir dengenin tutturulmasıdır.

FRÖBEL kurumlarının kalitesi, esnekliği ve yenilikçi yönelimi Fröbel’i çocuklar, ebeveynler ve tüm kurumlar için yetkin bir ortak haline getirmektedir.

 

FRÖBEL ANAOKULU HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

   
Editör: TE Bilisim