Kastamonu Bozkurt İlçesi Görentaş Derneği 12. Olağan Genel Kurulu, Soğuksu'da bulunan Yücel Çelikbilek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Kastamonu Bozkurt İlçesi Görentaş Derneği 12'nci Olağan Genel Kurulu, bol protokollü geçti. Kongrenin Divan Başkanlığını KAS-DER Beykoz Şube Başkanı Süleyman Çalık yaparken, Kongreye; CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Türk Kızılayı Beykoz Şube Başkanı Mustafa Gürkan,MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hikmet Baki, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanını vekaleten Ferhan Şahin, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Bozkurt İlçesi Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Peker, Beykoz Muhtarlar Dernek Başkanı Sedat Altun, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Kastamonu Abana Meclis Üyesi Feridun Yıldız, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün ve yönetiminden de kongreye kimsenin katılmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Görentaş Dernek Başkanı Erol Yılmaz, dernek olarak yapmış oldukları faaliyetlerden bahsederek konuşmasına başladı.

Yılmaz: "Yaradılanı severiz yaradan dan ötürü"

"Bundan 27 sene önce 12 m2'lik küçük bir odada binbir zorlukla büyüklerimizin kurduğu derneğimiz bugün öğrencilere burs verebilen, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşabilen, dertlere derman, yaralara merhem olanbilen, koca bir çınara dönüştü. Yine siz kıymetli üyelerimizden aldığımız güçle beykoz ölçeğinde bir çok il Derneği’ne nasip olmayacak organizasyonlara imza attık. Bu kadar siyasi büyüğümüz olduğu bu ortamda ülkemizin gündeminden söz etmek bize düşmeyeceğinde,n güzide derneğimizin faaliyetlerinden bahsetmenin yerinde olacağını düşünüyorum.

1995 yılından beri artık Beykozumuza alışkanlık haline getirdiğimiz tüm Kastamonulara mal olmuş geleneksel kestane cebi günlerimizde bugüne kadar toplam 68 ton kestane ikram ederek, ramazan iftarlarında binlerce hemşerimizin bir araya gelmesini sağladık. Memleket hasretini gidermeye çalıştık. Geleceğimizin teminatı olan yüzün üzerinde genç kardeşlerimize burs yardımında bulunarak, bir nebze olsun yanlarında olmaya çalıştık.

"Yaradılanı severiz yaradan dan ötürü" şiarıyla hareket eden derneğimiz, pandemi döneminde sadece ihtiyaç sahibi üyelerimize değil, Beykoz’daki yardım bekleyen hemşerilerimize ulaşarak toplam 1318 aileye yardım kolisi, yine ihtiyaç sahibi çocuklarımıza unutmayarak 750 yavrumuza bayram sevinci yaşamasına vesile olduk.

Hepimizi derinden yaralayan ve 75 üzeri hemşerimizi kaybettiğimiz, 11 Ağustos sel felaketi sonrası hızlı bir şekilde organize olup iki tır ihtiyaç malzemesini ve sonrası 220 bin TL. nakit parayı felaket senelere hızlı bir şekilde ulaştırdık.

Rabbimden bu felakette hayatını kaybedenlere rahmet, kederli ailelere ise sabırlar diliyorum. Bu felakette, siyasi parti ayırt etmeksizin tek yumruk olarak Türk insanın vicdanını gösteren herkese teşekkür ediyorum.

Sözlerime son verirken; kurulduğumuz günden bugüne gelmemizi sağlayan, bizlere dernekçilik öğreten kıymetli büyüklerimiz olmak üzere başta kurucu ve onursal başkanımız Mustafa Demirös'e, sonrasında görev görev alan Halil Güney ve Engin Yıldız başkanlarıma ve yönetim nerene teşekkürlerimi borç bilirim." ifadelerini kullandı.

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen'de yaptığı konuşmada bundan sonra Kastamonuluların çantada keklik olmayacağını, Kastamonuluların olmadığı hiçbir yere destek vermeyeceklerini ve bu konudaki kararlılıklarını siyasi partilere net tavır koyacaklarına dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Remzi Şen: "Kastamonuluların siyasi partilere hesap kesme dönemidir"

"Bu yaşanan hem pandemi süreci, hem de Kastamonu'da yaşamış olduğumuz sel felaketi bir kez daha gösterdi ki STK'lar ne kadar önemli. Bütün Kastamonu Derneklerimiz Kastamonumuza her türlü yardımı yaptılar. Bizler derneğiz, amacımız; yardımlaşmak, dayanışmak. Bunları yapabilmek için güçlü olmak gerekiyor.

Türkiye'de gücü nasıl elde ederseniz?  Türkiye'de gücü, siyasetle, bürokrasiyle elde edersiniz. İş dünyasında kastamonulular var. Ama iş dünyasındaki Kastamonuluların, Kastamonu'ya ne kadar faydası var o da tartışma konusudur. İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın 10 kişiden 1'i Kastamonuludur. İstanbul'da 100 tane vekil vardır ama 100 vekilden 1 tanesi Kastamonuludur. 39 Belediye Başkanı vardır ama 1 tanesi bile Kastamonulu değildir.

Ben sözlerimi;  İstanbul'da 2023 ve 2024 yıllarında gerçekleşecek olan seçimlerde Kastamonuluların siyasi partilerle hesap görme dönemidir, hesap kesme dönemidir. " diyerek sözlerini tamamladı.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hikmet Baki, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Abana Meclis Üyesi Feridun Yıldız, Bozkurtlar Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Peker, Beykoz Muhtarlar Dernek Başkanı Sedat Altun, KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol'da iyi dileklerini ileten birer konuşma gerçekleştirdiler.

Yapılan konuşmaların ardından Erol Yılmaz'ın tek liste ile girdiği kongreyi 3'ncü kez Görentaş Derneği Başkanı seçilerek taçlandırdı. Görentaşlılar, Yılmaz'ın üst üste 3'ncü kez seçilmesini "ustalık dönemini yaşıyor" şeklinde yorumladılar.

Konuşmalarının ardından Başkan Yılmaz, CHP ve İYİ Parti Milletvekiline Şerife Bacı heykeli hediye etti. Program hatıra fotoğrafı ile son buldu.

12'nci Olağan Kongre'de başkan seçilen Erol Yılmaz'ın yönetim listesi şu isimlerden oluşuyor.

Erol Yılmaz (Başkan)

Abdullah Günay

Adem Sandıkçıoğlu

Alaettin Kartal

Burak Demirörs

Emre Çankaya

Erdoğan Demirörs

Feridun Yıldız

Harun Sandıkçıoğlu

Mustafa Sandıkçıoğlu

Oğuzhan Yıldız

Semiye Sucuoğlu

Uğur Keçecioğlu

Editör: TE Bilisim