Uzun yıllardır Beykoz'da yaşamını sürdüren, Beykoz'daki emekçi dalganın izlerini katıldığı eylemlerle taşımaya devam eden, sendikacılık geleneğini sürdürerek özellikle Paşabahçe Meydanı'nda yaptığı çağrı, duyuru ve protestolarla tanınan TİP üyesi, eğitim emekçisi ve sendikacı Yavuz Kaya, nam-ı diğer Yavuz Hoca, ülkemizdeki emekliler için "Emekliler ve Sendika" başlığı altında bir yazı yayımlayarak emeklilere çağrıda bulundu.

Yavuz Kaya yazısında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

"Emek-sermaye çelişkisi başlayınca işçiler, emekçiler çelişkinin altında kalmışlardı. Buna sömürü deniyordu.

Çalışanların haklarını alması gerekiyordu ve bunun için de sendika kurmaları zorunlu hale gelmişti. Türkiye'de işçi sınıfı hatırı sayılır haklarını DİSK sayesinde almaya başladı. İşçiler bazı haklarını aldılar ama bu yeterli değildi. O gün bugün mücadele sürdü, gitti.

Zaman geldi, işçiler emekli oldu, işçilikte yaşadıkları sorunlar emeklilikte de sürdü. Maaşlar azaldı, yaşam emekliler için zorlaştı. Kısacası, emekliler hep mağdur edilen taraf oldu. Çocukluklarından gençlik yıllarına fabrikalarda, tarlalarda, yer altı ve yer üstü madenlerde, saniyede, tekstilde, eğitimde ve hizmet sektöründe çalışanlar ülkemizin kalkınmasında katma değer sağladılar ama emekli olduklarında yaşam kaliteleri düştü ve bir köşede unutuldular. Emekliler uzun süredir bu iktidarın insafına terk edildi ve yüzde 5-yüzde 7 gibi sözde artışlarla yetinmeleri istendi.

Emeklilere reva görülen bu haksızlığa emekliler boyun eğmemeliydi, bazı emekliler direnmeyi tercih etti. Onlar demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz dediler, sendikalaşmaya başladılar.

Bugün ülkemizde Tüm Emekliler Sendikası, DİSK Emekli-Sen ve Emekliler Dayanışması Sendikası adı altında 3 tane sendika var. Tüm Emekliler Sendikası'nın Artvin'in Şavşat'ından tutun da Ardanuç ve Hopa'sına kadar, oradan da Karadeniz Sahil Yolu illeri, Marmara Bölgesi, Trakya illeri, Ege ve Akdeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'da olmak üzere 102 yerde şubesi ve temsilcileri var. Ülkemizde ise 13 milyon emekli olmasına rağmen sendikalardaki üye sayımız yalnızca 20 bin civarında. Bu rakam elbette yeterli değildir.

Emekli arkadaş! Senin ilinde veya ilçende ya da komşu ilinde, yani yakınlarında mutlaka bir emekliler sendikası vardır. Git, oraya üye ol! Meydanları haklarını yiyenlere dar et! Yaşasın emeklilerin birliği, yaşasın emekliler sendikaları!"

Haber: Gökhan Gürgan

Editör: TE Bilisim