Elektrik faturası için devlet desteği veriliyor. Dar gelirli vatandaşlar talepte bulunmaları durumunda fatura desteğinden yararlanabilecek. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Destek miktarı kişi sayısına göre değişiyor. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlendi.

Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 liraya çıkıyor. Birçok kişinin destekten yararlanma hakkı olduğu halde bundan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Dul, yetim, engelli, yaşlı, kronik hastalar ve daha pek çok kişi elektrik desteği alabiliyor. Ayrıca Elektrik tüketiminde tüm aboneleri yakından ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Kademeli tarife dönemi başladı. İsteyen tüketiciler kademeli tarifeden çıkabiliyor. İşte elektrik desteği ve kademeli tarife ile ilgili merak edilen detaylar...

Yeni yılla birlikte doğalgaza yüze 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 125 zamlandı. Ancak ihtiyaç sahibi vatandaşlara fatura desteği sağlanıyor. 

Hükümet dar gelirliler ile kronik hastalığı olanlara sosyal yardım paketleri sunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün kabine toplantısında elektrik desteğinin kapsamını genişlettirdiklerinin müjdesini vermişti. Bu kapsamda kronik hastalığı nedeniyle tıbbi cihaz kullanan, maddi imkânı yetersiz olan vatandaşların elektrik erişiminde sıkıntı yaşamalarının önünü kesecek destek programını açıkladı. 50.4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin hane daha elektrik desteği kapsamına alındı. Geçen yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli sosyal destek alan hanelere 2,3 milyar liralık bir destek verilmişti.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler

ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanıyor. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusu yapabilecek.

Editör: TE Bilisim