Beykoz’da Tokatköy Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde Belediye ile anlaşamayan mahalle sakinleri kentsel dönüşüme itiraz etmişti. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Tokatköy mahallesinde kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti.

“Bu problem yıllar önce çözülmeliydi”

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Bu işi KİPTAŞ yapıyor olsaydı size şunu söyleyecektim, bir heyet oluşturun ve KİPTAŞ’ın genel müdürüyle sizi görüştüreceğim. Bir şekilde de anlaşmaya varılacaktı fakat bu iş TOKİ’ye gitmiş. Şimdi ise, Çevre ve şehircilik bakanlığına yazı yazacağım ve burada mağduriyet var, bunu giderin diyerek soru önergesi vereceğim. Elimdeki yetkiyi sonuna kadar kullanacağım” dedi.

Kentsel dönüşümün vatandaşı mağdur etmeden yapılması gerektiğine değinen Dikbayır, konuşmasına şöyle devam etti: “Sakarya’da bu sıkıntıyı çok gördüm, yaşayanlardanım. Bakın belediye, bakanlık ve meclis mevcut iktidarındır. Biz bürokrasiye takıldık, şunu yapamıyoruz demeye kimsenin hakkı yoktur. Bu problem yıllar önce çözülmeliydi. Siyasi partiler seçime giderken, ben seni daha iyi şartlarda yaşatacağım, sana daha iyi imkanlar sunacağım diye söz verirler ve bunu yapmak zorundalar. Amacım siyaset yapmak değil, buradaki derdi dile getirerek size bilgi vermek.”

Editör: TE Bilisim