Ali Babacan başkanlığında kurulan DEVA Partisi Beykoz siyasetindeki tüm denge ve denklemleri alt üst ediyor. 

Beykoz İlçe Başkanlığı’nı Av. Hikmet Baki’nin üstlendiği DEVA Partisi, Beykoz’da önemli dokunuşlara imza atıyor. Beykoz’u sokak sokak, çarşı pazar gezmeye başlayan, sorunları dinleyip çözüm yollarını anlatmaya tüm hızıyla devam eden DEVA Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Beykoz’daki Muhtarlar, STK’lar ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Kavacık’ta bulunan Doğal Dükkan adlı işletmede gerçekleşen kahvaltılı toplantıya; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özge İrem Morkoç, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Abdurahim AKSOY, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, Muhtarlar Birliği Başkanı Sedat Altun ve Muhtarlar, Dernek Başkanları ve yerel basın mensupları katıldı.

Yapılan toplantıya haftaiçi ve sabah olmasına rağmen neredeyse eksiksiz katılım oldu. Bütün katılımcılar İlçe Başkanı Hikmet Baki tarafından kapıda karşılanırken, oturacakları yere kadar ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Masalarda isim isim yazılarla kimin nerede oturacağı belirtilirken, yeni bir siyasi partinin organize yapısı ve kurumsal kimliği katılımcılar tarafından dikkat çekti. Toolantıda yapılan hemen hemen her konuşmada Başkan Hikmet Baki ve yönetimine teveccüh ve tebrik vardı.,

Beykoz’da dert çok: Deva olabilecekler mi?

Beykoz’a gelmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, “Burada herkes birbirini tanıyor. Aile havası var. İstanbul’da böyle bir ilçenin olması, bu kültürün yaşatılması çok önemli” ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan isimler söz alarak sorular sordular. Masaya yatırılan Beykoz’un sorunları; işsizlik, uyuşturucu, yurt sorunu, imar ve mülkiyet, tapu, ekonomi, kira fiyatları ve Hastahane sorunları oldu. DEVA Partisi heyetine sorunlarımıza deva olabilecek misiniz sorusu da soruldu.

Sorulara yanıt veren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, “Sürekli sokaklardayız. Sokaklarda canlılık ve hareket yok. Hayat pahalılığından dolayı da sokakların boş olduğunu esnafımızdan dinledik. Esnafın derdi açık ve net; fiyatlar katlanarak artıyor, alım gücü gün geçtikçe düşüyor. Kime sorsak ekonomin bozulduğundan dert yakınıyor. Çözümün DEVA Partisi’nde olduğunu kendileri dile getiriyorlar” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, “Esnaflarımız istedikleri malı bulamadıklarından şikayetçiler. Pandemi döneminde yeterince teşvik görmediklerini ve bu durumda mağdur edildiklerini dile getiriyorlar. Vatandaşın umudu; mevcut zihniyetin ve mevcut iktidarın değişmesinden yanadır. İnşallah DEVA partisiyle biz bunu gerçekleştireceğiz. Beykoz’da da bahsettiğiniz sorunların iktidar tarafından çözülememiş olması, çözümün adresinin yanlış olduğunu ifade ediyor” ifadelerini kullandı.

Söz hakkı alarak konuşan isimlerden biride Beykoz Aktüel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mücahit Ak oldu. Başkan Hikmet Baki’ye nezaketi için teşekkür eden ve gelen heyete hoşgeldiniz diyerek cümlelerine başlayan Mücahit Ak, “Burada sizi dinleyen Muhtarlarımızın sekreterleri olmadığı için Muhtarlıkları kapalı. Bunun sorumlusu siz değilsiniz fakat çözümü siz olabilirsiniz. Sık sık Millet İttifakı ile parti olarak bir araya geliyorsunuz. İBB Millet ittifakında. En azından baskı kurularak çözüm üretirseniz, İstanbul’daki muhtarlarımız topluma daha rahat hizmet sunar. Tutulmayan sözlerin, muhalefet tarafından gerçekleştirildiğini gören Muhtarlarımızın İstanbul’da 100 bin ile 300 bin kişi arasında etki gücü olduğuda biliniyor” dedi.

Buna karşılık konuşan Uçak, “Muhtarlarımız topluma en yakın olan ve bağımsız olarak seçilen, özgül ağırlığı fazla olan kişilerdir. Biz şuan iktidarda değiliz ve hiçbir ittifaktada yer almıyoruz. Bu sorunu iktidara gelince çözeceğiz. Bununla da yetinmiyoruz, gerekli yerelere gerekli baskıları kuracağımızdan emin olun” ifadelerini kullandı.

Toplantı soru ve cevaplar sonrasında son buldu. Katılımcılara; DEVA Partisi logolu kolonya, kalem ve ajanda hediye edildi.

Editör: TE Bilisim