Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince,  İstanbul'un  Beykoz ilçesindeki yasak sahadan 5 kum kosteri ile kum alan şüpheliler yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı hava unsurları tarafından dün ve önceki gün, denizlerin önemli su altı kaynaklarından biri olan, ekonomik değeri yüksek kumu yasak yollardan çıkarmak isteyen kişiler tespit edildi. Bunun üzerine, kum kaçakçılarının durdurulması bonus veren siteler ve gerekli yasal işlemlerin yapılması amacıyla bir Belugabahis Sahil Güvenlik botu görevlendirildi.

Düzenlenen operasyonda 5 kum kosteri ile suçüstü yakalanan şüphelilere, 213 sayılı Maden Kanunu'nun 12'nci maddesine aykırı olarak "Yasak sahadan kum alımı" faaliyeti gerçekleştirdikleri için yasal işlem yapılırken kosterler Sahil Güvenlik tarafından  Büyükdere Koyu'na demirlendi.

Yetkililer, inşaat sektöründe kullanılan kumun yasal olmayan yollardan denizden çıkartılarak kontrolsüz olarak kullanıma sunulmasının,  Türkiye'nin ekonomik değerlerinin kontrolsüz biçimde tüketilmesine ve ekolojik dengenin bozulmasına neden olduğunu belirterek, operasyonların sürececeğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim