Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla, CHP Beykoz İl Başkanlığı tarafından Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk konuldu.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin 94'üncü kuruluş yıl dönümü törenine CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, meclis üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



9 Eylül 1923 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal’in öncülüğünde ‘Halk Fırkası’ adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin demokrasi ve çağdaşlık yolundaki yegane güvencesi olduğunu belirten Mahir Taştan konuşmasında şunları söyledi:


"CHP politikası Atatürk’ün; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, İnkılapçılık ilklerini temsil etmektedir.

Arkadaşlar;

CHP, aynı zaman da ülkemizin sigortasıdır.

CHP Türkiye’nin ve demokrasinin teminatıdır.

Tüm kudreti ve gücüyle halkımızın güvencesi, kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olmaya devam edecektir

Türkiye’yi Atatürk’ün hayal ettiği çağdaş ülkeler konumuna getirmek zor değildir.

Siyasetin koltuğa ve çıkara dayalı Marsbahis olmadığı kurtuluştan kuruluşa var olacak Cumhuriyetimiz ve geleceğimiz için yılmadan hep birlikte çalışacağız.

Sevgili yol arkadaşlarım ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ta Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ve büyük bir azimle ve coşkuyla bitirdiği adalet yürüyüşü bugünlere adaletsizliğe haksızlığa ve hukuksuzluğa başkaldırının yeniden başlangıcın ta kendisidir.

eğitim sistemi yerle bir oldu. Kitaplarımızdan eğitim müfredatlarından çıkarılmaya çalışan partimizin kurucusu , Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü tanımdan bilmeden yetişen bir gençlik düşünülemez. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez.

Geçmişini ve liderini unutan bir gençlik vatansız kalmaya mahkum ediliyordur.

Biz bu ülkeyi kolay kazanmadık ki, kolay baş eğelim… Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Hakkımızı son nefesimize kadar arayacağız. Buna izin veremeyiz.

Kimse unutmasın ki; . Kız çocuklarının diri diri toprağa konulduğu tarihten bu yana mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

Türkiye bütün sorunları aşacak güce ve imkana sahiptir.

Bizler tarihimizden aldığımız güçle, birbirimize kenetlenerek yeniden aydınlık günlere kavuşacağımıza olan inancımızla bu yola baş koyduk.

Hep bir ağızdan haykırarak vatanı işgalden kurtaran atalarımıza  sözümüz var “Ya istiklal, ya ölüm” dedi.

Editör: TE Bilisim