Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Coşkun Tosun, çok erken saatlerde başlayan mesaisine rağmen gece de Beykoz’un taksicileriyle bir araya geldi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Ortaçeşme Taksi Durağı’na gelen Coşkun Tosun, sırasıyla Beykoz Merkez ve Gümüşsuyu taksi duraklarını da ziyaret etti. Taksici esnafına tatlı ikram eden Tosun, gittiği her durakta 'Coşkun abimiz gelmiş' diye karşılandı.

Taksiciler, çalışma şartlarının zorluğu ve fiziki koşulların yetersizlikleri konularından şikâyet ederken özellikle durakların insani şartlardan uzak olduğunu, kulübe gibi yerlere mahkûm edildiklerini söylediler. Bir diğer problemlerinin de can güvenliği olduğunun altını çizen taksiciler ayrıca sigortasız çalıştırılan pek çok arkadaşlarının olduğunu da dile getirdiler.

Tüm taksicilerin daha yaşanabilir şartlar sunmak için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Coşkun Tosun, taksici esnafının kamu yararına çalışan insanları olduklarını belirterek, “Sizler toplumun her kesimine hitap eden, canını dişine takarak çalışan hatta ne yazık ki pek çok sefer ekmek parası için hayatınızı tehlikeye atan emekçilersiniz. Sizlerin evlerinize sağ salim dönmeniz için başta devletimiz olmak üzere hepimize görevler düşüyor. Sizler bana eğer görev verdiğiniz takdirde Beykoz Belediyesi’nin tüm imkânlarıyla sizlere en iyi şekilde hizmet edeceğine güvenebilirsiniz.

Bildiğiniz üzere eskiden korsan taksi vardı, şimdi ise uber diye bir kuruluş var. Artık korsan taksi de bir şekilde resmileştirildi. Bu da Taksicilerin günlük giderlerini karşılayamaz hale gelmesine sebep oldu. Baktığımız zaman Beykoz’da da bu devam ediyor. Allah izin verirse Beykoz’da uber kullanımı olmayacak.

Yaşadığınız alana gelince ise gerçekten bir durakta en az 10 kişi oluyor ama dudakların oturma alanları en fazla 4 kişilik. Bizler bunların daha iyi bir hale getireceğiz. Sadece taksicilerimizi de düşünmüyor, duraklarda bekleyen insanlarımız için oturma ve bekleme alanı da yapacağız" dedi.

Duraklardaki bas konuş telsiziyle direksiyon başındaki taksicilere de kazasız belasız yolculuklar ve hayırlı işler dileyen Coşkun Tosun daha sonra taksicilerle aile fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim