Beykoz Belediyesi ilçedeki kültür-sanat ve eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmak amacıyla Çiftlik Mahallesi’nde yeni bir Beykoz Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (BEYSEM) açıyor. Uzman eğitimcilerin görev yapacağı merkez hobi edinmek ve yeteneklerini geliştirmek isteyen ilçe sakinlerini ağırlayacak.  

Çavuşbaşı sakinlerinden gelen talep üzerine, Çiftlik Mahallesi’ne bakımlı bir meydan ve park alanı kazandıran Beykoz Belediyesi, mahalle sakinlerinin kültürel, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir de merkez yapıyor.

Ustalardan Sanat Eğitimi 

Beykoz’da kurulduğu günden bu yana başta kadınlar olmak üzere her kesimden ilgi gören BEYSEM artık Çiftlik Mahallesi başta olmak üzere, Yavuzselim, Baklacı, Çengeldere ve Fatih mahallelerine de hitap edecek.  

Yetişkin-çocuk ve gençler için ayrı ayrı atölyelerin yer alacağı merkezde Tiyatro, Görsel Sanatlar, Müzik, Geleneksel El Sanatları, Dil, Kişisel Gelişim, Tekstil ve Giyim Üretimi Teknolojisi olmak üzere 7 ana branşta eğitim verilecek. 

Mahallerinde ücretsiz kurs ve eğitim imkânına kavuşacak olan Çavuşbaşı sakinleri hobi edinme ve yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikli bir ortama da sahip olacak. 

6 Bin Kitaplık Kütüphane  

BEYSEM’de kültür-sanat atölyelerinin yanı sıra gençler ve öğrencilerin kitapların sıcacık dünyasıyla buluşacağı 6 bin kitaplık bir de kütüphane yer alacak.

Pandemi koşulları dolayısıyla uzaktan (on-line) yapılan BEYSEM eğitimleri normalleşme adımlarının hayata geçmesiyle yüz yüze devam edecek.

Editör: TE Bilisim