Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen programa CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nevzat Karataş, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, Beykoz Belediyesi eski Başkanı Şevket Arıkan, Meclis Üyeleri Aydın Habil, Deniz Yıldız, Gülay Demirel, Okan Uzun, CHP İlçe Yöneticileri,  ve partili üyeler katıldı.





CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, ‘’Öncelikle tüm Beykozlu hemşehrilerimin Miraç Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Vekilimiz Beykoz’un sorunlarına hakim. Ben sözü uzatmadan kendisine bırakıyorum’’ ifadelerini kullandı.



Oğuz Kaan Salıcı: "Önümüzde 3 Tane Seçim Var!

Seçimler bizde arka arkaya geldi. Yeni seçilen arkadaşlara tebrik etmek için geldik. Gelmişken de sohbet etmek için buradayız. Önümüzde 3 tane seçim var! Bu seçimlerin bir tanesi yerel seçimler, görünüyor ki zamanında olacak. Erken olur mu, olmaz mı tartışmalar vardı ama görünen o ki zamanında gerçekleşecek. Sonrasında da aynı gün iki seçim var. Birisi genel seçim, diğeri de başkanlık seçimi.  Türkiye böyle bir seçime ilk defa gidiyor. Daha önceki seçimlerde önümüzde olmayan bir imkan var artık. Mecliste yasa imkanıyla o imkan sağlanmış oldu, İttifaklar yapılabilecek. Bunun olumlu tarafları da var, olumsuz tarafları da var. Birbiriyle anlaşabilen siyasi partilerin ortak bütünlüğüyle ittifak yapabilmeleri olumlu bir şey ama sandıktaki irade milletvekili sayısı olarak meclise tam olarak yansıyabilecek mi, o yüzden olumsuz bir şey.

Biz Barajın Düşürülmesini Yada Kaldırılmasını İstedik!


Meclis dışında kalan partiler %10 barajında dolayı giremeyen partilerde parlemontaya temsilci gönderebilmeleri için biz barajın düşürülmesini yada kaldırılmasını istedik. Bugün ki iktidar da barajın kaldırılmasını savunmuştu muhalefetteyken. İktidara gelince bu baraj bizim işimize yarıyormuş deyip barajın kaldırılmasını istemedi. Muhalefetteyken YÖK'ün kaldırılmasını istedi bugün ki iktidar partisi ama iktidara gelince bu YÖK iyi bir şeymiş sadece koordinasyona ihtiyacı varmış dediler. Bir çok muhalfetteyken söyledikleri şeyi iktidara geldiklerinde savundular.

Vatandaşa soruyorsunuz; 'Türkiye'nin dış politikasını, eğitimini nasıl?"

Vatandaş; 'Türkiye'nin dış politikası facia' diyor.



AKP İle Her Şey Hayaldi Gerçek Oldu!

Dolar'ın 4 TL.'nin üzerine çıkması hayaldi, gerçek oldu. Euro'nun 5 TL'nin üzerine çıkması hayaldi, gerçek oldu. 2 gün üst üste motorine zam yapılması Türkiye'de olmuş bir şey değildi. Ertesi gün ise benzine zam geldi. AKP ile hayaller gerçek oluyor. Asgari ücret neredeyse 250 Euro civarında. Bunu ortaya koyduğumuz zaman Türkiye'nin ne kadar fakirleştiğini görüyoruz.

İcra Daireleri Kitlenmiş Durumda!

İhracıtımız artıyor ama ithalatımız çok çok daha fazla artıyor. Haberlerde sadece ihracat artışını duyuyorsunuz ama ithalat artışını duymuyorsunuz. Dış ticaretteki dengesizliği duymuyorsunuz. Büyüme rakamını duyuyorsunuz ama mümkünse enflasyonu duymuyorsunuz. İcra dairesinde bir arkadaşıma ziyarete gittiğimde, insanlar elektrik faturalarını ödeyemediği için icralık olur duruma gelmiş.

Beykoz Belediyesi İyi Yönetilmiyor!

Önümüzde yerel seçimler var. Şuana kadar Beykoz'da üyeleri ile birlikte bir mücadele verdi ama seçimi kazanamadı. Fakat belediyeyi de kazanamayan siyasi parti de Beykoz Belediyesini iyi bir şekilde yönetemediği aşikar ortadadır. Referandumda bir fikir etrafında hayır oyu veren bütün kesimlerin oylarına talip olacak şekilde süreci yürütmek.

Birileri AKP'ye oy verirse, o insanlar iyi oluyorlar. Eğer oy vermezlerse o insanlar kötü oluyorlar. Ben şimdiye kadar iktidar partisinin ortaya sandık koyup başkan seçtiklerini duymadım. Başka siyasi partilerde ise başkan adayı bile olamıyorsun. Bazıları da başkan adayı olup sonra yeni parti kuruyor. Şimdi CHP'de çok sık kurultaya gidiyorsunuz diye soruyorlar. Bazıları kurultayın ne kadar kıymetli bir şey olduğunu, çözüme gidildiğini bizlerle görüyorlar.

Cumhurbaşkanı her kongreye gitmezdi. Bakanları, Başkan Yardımcıları ve Milletvekillerini kongrelere gönderirdi ve onlar kalabalıklara konuşurlardı fakat şimdilerde o kalabalıkları yakalayamıyor olduğundan dolayı Cumhurbaşkanı kendisi katılmaya başladı. O sayede parti tabanını motive etmeye çalışıyor. Bu adaletsiz yönetimden kendi tabanı da rahatsız olduğunun farkına vardığı aşikar ortadır.



Kendi Başına Başarılı Olamadıkları İçin İttifak Kurdular!

Kurmuş oldukları 'Cumhur İttifakı'nda anketler %55-%60 oy oranında gözükmüş olsaydı eğer AKP, bu gece seçim kararı alırdı. Sizlerde, bizlerde görüyorsunuz. %41-43 arasında ittifaka rağmen Arzbet görmüyorlar. Bir siyasi parti bir yıl önceden neden ittifak kurma gereği duyar ? Çünkü kendi başına başarılı olamadığı için MHP ile bir araya geldiler, hatta 2023'e kadar beraber olacağız dediler.

Yapılan açıklamanın ardından CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Beykozlu üyelerin sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilisim