CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Danıştay'ın NUN Okulları hakkında verdiği karar ile ilgili basına açıklaması yaptı.

İlçe binalarında gerçekleşen basın açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün; Bütün Beykozluların 'NUN Okulları' olarak bildiği, Bakırköy İBB Meclis Üyemiz Av. Taner Kazanoğlu'nun açmış olduğu 12'nci idare mahkemesine açmış olduğu dava, Danıştay'a kadar gitti ve bu süreçte Danıştay'da 'Nun Okulları'nın planını iptal etmesiyle bu süreç bitti.

CHP Beykoz İlçe Başkanlığı olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduk. Daha henüz savcılıktan bir satır yazı yada cevap tarafımıza ulaşmadı. Bunun tutulacak hiçbir dalı yoktu.

Mahkeme, Türk Milleti adına diye karara başlıyor!

Uyuşmazlığı niteliği gereği, teknik yönünden bilir kişi  incelemesi gerektirmesi nedeniyle mahkememizce taşınmaz mahalinde usulünce keşif ve bilirkişi incelemesi sonucunda düzenlenen 11.08.2017 tarihinde mahkemimize sunulan bilirkişi kişi raporunda özetle; "Bakanlık Makamının 11,05,2015 tarih ve 5472 sayılı Olur'u ile 644 sayılı KHK'nın 13/A maddesi uyarınca onaylanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında dava konusu 355 ve 356 parsellerin II. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde, "Özel Eğitim Tesis Alanı" yapılmalıdır.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun Doğal (Tabii) Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları ile ilgili ilke kararında"... Bu alanlarda, turizm yatırım ve turizm işletme belgeleri turistlik tesisler ile hizmete yönelik yapılar dışında herhangi bir yapılaşmaya gidilemez" 

Bakanlık, özel eğitim tesisi kararı veriyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları, buraya eğitim tesisi yapamayacağını, sadece turizm tesisi yapacağını söylüyorlar. Bilerek böyle çalışma yapıyorlar sonra 100 milyon zarar ettik diyorlar. Bilirkişi raporun var ama inatla bunu yapıyorlar.

Beykoz ilçe sınırları içerisinde ve Beykoz Belediyesi yetki alanında kalan alanlarda, köy yerleşik alanlar dışında, parsel büyüklüğü en az 1000 m2 mak. TAKS= 0,10 KAKS= 0,20 maks 6,50 mt bir binanın taban alanı 200 m2'yi geçemez.

Bu durumda, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı içerisinde 2. Derecede doğal sit alanında kalan dava konusu İstanbul İli, Beykoz İlçesi, 8 pafta, 355 ve 356 parsellere ilişkin hazırlanan Bakanlık Makamının 11,05.2015 tarih ve 5472 Olur'u ile onaylanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında şehircilik ilkelerine, koruma imar planlarının yapımını dair mevzuat hükümlerine ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

Açıklanan nedenlerle, dava konusu İstanbul ili, Beykoz ilçesi, 8 pafta, 355 ve 356 parsellere ilişkin hazırlanan Bakanlık Makamının 11,05,2015 tarih ve 5472 Olur'u ile onaylanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının iptaline, aşağıda dökümü yapılan 3,436,40 TL. yargılama gideri ile 990.00 TL. avukatlık ücretinin davalı idareden alınarak davacı tarafa verilmesine, kullanılmayan 215,00 TL. keşif ve bilirkişi avansının davacıya iadesine, kararının tebliğine izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne istinaf yolu açık olmak üzere 13/10/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Beykoz Belediye Başkanlığı'nın NUN Okulları'nın iptalini sağlayacağına inanıyoruz.

Beykoz'da daha önceden tasdiklenen Doğal SİT alanı gözüken yerler var. 'Soğuksu, Acarlar' gibi bölgeleri. Lejant da okul alanı olarak gözüken yerler kaldırılmış ve yerine şuan konut inşaatları başlatılmış durumda. Bu konut inşaatları şuan yapılıyor. Beykoz Belediyesi'ne meclis grubu olarak soracağız. Planlarda kaldırılan eğitim tesisleri nereye gitti. Planlarda korundu mu yoksa yok mu oldu? Bunlar ne oldu, bu konuların takipçisi olacağız.

1'nci etapta tarım alanı olan araziler, konut olarak planlandı. Bu planlanan alanlarda Belediye, bu alanlara ruhsat vermeyi planlıyor. Belediye Başkanı'nın bu planlardan bilgisi var yada yok bilmiyorum ama yakın zamanda incelemeye alınması gerekiyor. Yarın aynı NUN Okulları'nda olduğu gibi bu planlar da iptal olacaktır çünkü yasal alt yapıları yok. Bu davaların sonucu bitirilmeden, kesinleşmeden bu alanlara ruhsat vermemesi gerekiyor." dedi.

guncelbonus.org
Editör: TE Bilisim