AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör'e gündeme dair açıklamalarda bulundu. Korona virüsü ile mücadelede AK Parti olarak tüm kademelerde âdeta seferberlik ilan edildiğini anlatan Furkan Çeliker, "Özellikle bu dönemde 65 yaş üstü Beykozlulara parti ayrımı yapmaksızın el uzatmanın gururunu yaşıyoruz. Partimizin 'Komşuluk Seferberliği' adlı projesi kapsamında, AK Gençlik olarak yorulmadan çalışıyoruz" dedi. AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker ayrıca merhum Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i idolü olarak gördüğünü, ünü ve karizması Beykoz'u ve hatta İstanbul'u da aşan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'ın ise gurur ve esin kaynağı olduğunu söyledi.

Korona virüs dolayısıyla olağanüstü günler yaşayan Türkiye'de İstanbul'un İncisi Beykoz'da da vatandaşlar süreçten olumsuz etkilendi. Son seçimde Beykoz Belediye Başkanlığını alan AK Parti'de yapılan çalışmalar ise Beykozlular tarafından hem merak edildi hem de eleştirildi. AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker ise hem eleştirilere yanıt verdi hem de partisinin korona sürecindeki çalışmalarından bahsetti. Beykoz'un 45 mahallesiyle nüfusu az ancak arazisi geniş bir semt olduğunu savunan Furkan Çeliker, parti içi faaliyetler ile ilgili olarak şunları söyledi:

ÇELİKER: "EVDE KALAN GENÇ BEYKOZLULARA DA ULAŞIYORUZ"

"Biz gerçekten zor bir süreç geçiriyoruz toplum olarak... Bu virüs felaketinin önüne geçebilmemizin tek yolu birlikte hareket etmektir. Biz bu süreçte inanın AK Partili gençlerden daha fazla Beykozlu gençler olarak biliniyoruz. Gittiğimiz ve el uzattığımız Beykozlular, AK Partiden ziyade bizi yardımsever Beykozlu gençler olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. Tabi kuşkusuz, partili ya da partisiz her Beykozluya yorulmadan dokunmamız, İstanbul İl Başkanlığımız ve Genel Merkezimiz tarafından da takip ediliyor. Onlar da bizim AK Parti şuuru içinde hareket eden ve böyle bir dönemde parti ayrımı yapmaksızın Beykozlu için semti için çabalayan ve takdir gören partililer olarak görüyorlar. Bizim AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı olarak, tüm unsurlarıyla Beykozlunun bu süreçte yanında yer almak, acısını hafifletmek dışında bir çabamız yoktur.

Kadın Kollarımız, aynı zamanda Beykoz Belediye Başkanvekili olan Gaye Zayıf Hanımefendi tarafından özveriyle çalışıyor. Her hafta bir mahalledeki ablalarımız-annelerimiz, elleriyle yemek pişiriyorlar ve ilçedeki personelimiz de bunları Beykoz'da büyük bir fedakârlıkla çalışan sağlık personelimize ulaştırıyor. Yine Genel Merkezimiz ve İstanbul İl Başkanlığımız eliyle bizlere ulaştırılan yardımlar var. Biz bu yardımları ihtiyaç sahibi Beykozlulara İlçe Başkanımız Hanefi Dilmaç'ın organizasyonunda ulaştırmaya çalışıyoruz.

Diğer partilerle ilgili olarak bir yorumda bulunamam ancak biz AK Parti olarak, Beykoz'daki 45 mahallenin 45'inde AK Gençlik olarak teşkilatlanmasını tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte 20 yaş altına yönelik alınan sokağa çıkma yasağını da pozitif işlere çevirmeye gayret ediyoruz. Instagram gibi sosyal mecralarda konuk ettiğimiz biliminsanlarını, Beykoz'da evde kalan gençlerimizle buruşturuyoruz. Önümüzdeki süreçte bir "E-spor" projemiz var. Bu noktada da yine Beykozlu gençlerimizi korona virüs derdinden bir nebze olsun uzaklaştırmayı amaçlıyoruz."

AK Parti Beykoz Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, partinin İstabul İl Gençlik Kolları ve Genel Merkez Gençlik Kolları ile diyaloğunu koparmadığını da vurgulayarak, toplantılarını telekonferans ile sağladıklarını, İstanbul'un 39 ilçesinde öne çıkan sorunlara uygulamalı çözüm için çeşitli kararlar aldıklarını belirtti. Beykoz'da sokak hayvanlarının beslenmesi konusunu bu anlamda uygulamalı olarak diğer birimlere gösterdiklerini ve büyük takdir topladıklarını anlatan Furkan Çeliker şöyle dedi:

FURKAN ÇELİKER: "LİDERİMİZ ERDOĞAN'IN ÖNCÜLÜĞÜNDE BU SÜRECİ BAŞARIYLA ATLATACAĞIZ"

"Allah razı olsun, semtimiz Beykoz'da gerek vatandaşlarımız ve gerek esnafımız, korona süreci öncesi sokak hayvanlarımıza büyük bir sevgi ve merhamet besliyordu. Ancak korona süreciyle birlikte kapanan işyerleri, burada yaşayan hayvanları da çaresiz bıraktı. İstanbul'un diğer ilçelerinden farklı özellik gösteren Beykozumuz ile ilgili biz de Gençlik Kolları olarak bir çalışma gerçekleştirdik. Esnafımızın istemeyerek yalnız bıraktığı sokak hayvanlarımızı beslemek ve ihtiyaçlarını gidermek için seferber olduk. Bu sırada yaşadığımız güzel duyguların ise inanın bir tarifi yoktur.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız ve aynı zamanda da Yalova Milletvekilimiz Ahmet Büyükgümüş ile yine İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanımız Av. Osman Tomakin, ülkedeki ve İstanbul'daki AK Gençliği organize etmek ve projelerini desteklemek konularında özverili bir şekilde çalışıyorlar. Biz Beykoz'da gerçekleştirdiğimiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı, diğer ilçelerimizle paylaştık. Onlar da kendi bölgelerinden gerçekleştirdikleri ve duyunca-görünce insanı yaşadığı şu hayata şükür ettiren, yaşam sevincini artıran çalışmalarını bizlerle paylaştılar. Biz bu süreci Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde inşallah en az hasarla aşacağız. Belki bu sıralar pek farkedemediğimiz ancak dünyadan gelen veriler ışığında da bir hayli başarılı yürüttüğümüz aşikar olan tedavi ve önlem politikamızla da gelecekte gurur duyacağız. Yine Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın'ın ilçemiz için gayretlerini de yıllar sonra bile takdir ve minnetle hatırlayacağız."

ÇELİKER: "HANEFİ BAŞKAN İLE GURUR DUYUYORUM"

Furkan Çeliker son olarak, kaybından büyük üzüntü duyduğu merhum Beykoz Belediye eski Başkanı Yücel Çelikbilek'ten de sevgi ve saygıyla bahsederken, onun en kızgın olduğu kişiden bile "Allahından bulsun" diye bahsettiğini, bir merhamet abidesi olduğunu belirtti. Yücel Çelikbilek için sağlığı zamanında yaptığı bir konuşmada "Rıza-i İlâhi Savaşçısı" dediğini anlatan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'tan da övgüyle bahsetti. Birlikte gittikleri her toplantıda İstanbul'un hemen her ilçesinden gelenler ve hatta Ankara'dan gelenler tarafından tanındığını ve yakından ilgilenildiğini gözlemlediğini söyleyerek, "Hanefi Başkan ile gurur duyuyorum. Onunla birlikte çalışmak büyük bir şans bizim için..." dedi.

Editör: TE Bilisim