Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Halk Meclisi" olarak adlandırdığı toplantılar kapsamında Soğuksu'daki vatandaşlarla bir araya geldi. "Bugün biz sükût edeceğiz, sizler sorularınızı anlatacaksınız" diyen Yücel Çelikbilek, halkın sorunlarını dinledi. Çiğdem Mahallesi'nde ikamet ettiğini söyleyen ve arazisinin 'ecrimisil' kapsamında olduğunu dile getiren Şükrü Emanet adlı vatandaşın sorusunu yanıtlayan Yücel Çelikbilek, Milli Emlak'a ait olan ancak mahkemelik olmayan yerlerin zaten 4706 Sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi hakkındaki yasa gereği, Beykoz Belediyesi olarak talep edebildiklerini dile getirdi. Milli Emlak'a ait olan Beykoz'daki tüm yerlerin Beykoz Belediyesi'ne devredilmesi konusunda ikili ilişki içerisine girdiklerini de vurgulayan Başkan Çelikbilek, "Bu işler biraz zor işler ancak olmayacak değil. Neticede bu yerler, yine burada oturanların olacak" dedi.

Halk Meclisi kapsamında Soğuksu Halkı ile Dörtyol Kahvesi'nde bir araya gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu'nun yanı sıra Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Belediye'nin ilgili Müdürleri eşlik etti. Soğuksu Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri faaliyetlerden başlayarak söze giren Başkan Çelikbilek, konuşmasına "Cümleten selamunaleyküm, hayırlı akşamlar. Allah'ın rahmeti ve bereketi hepinizin ve hepimizin üzerine olsun. Sevgili hemşerilerim, Can'lar... Bugün çok değerli Başkan Yardımcılarım ve Müdürlerim ile aranızdayım" diyerek başladı. Soğuksu Muhtarı Muammer Aydınoğlu'nun da kısa bir konuşma yaparak, kulaktan dolma bilgilerin değil gerçeklerin ortaya konulacağını ifade ettiği toplantıda Başkan Yücel Çelikbilek, aynı zamanda kendisinin de ikamet ettiği Soğuksu Mahallesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bugün, afişte de gödreceğiniz gibi Halk Meclisi'ne hoşgeldiniz, diyoruz. Bunu çok nadir olarak görürsünüz, az yapılır. Geçmişte hatırlarsanız size, 'Seçtiklerinizi denetleyin; onları takip edin' diyorduk. Sizler, seçtiklerinizin neler yaptıklarını merak edeceksiniz, soracaksınız. Sorumluluktan kaçmayacaksınız. Değerli muhtarımın da dediği gibi araştırmacı olacaksınız çünkü size o yakışır. Başka türlüsü, yani olmayan şeyleri söylemek, benim insanıma yakışmıyor. Ben hiç yapmadım; kimsenin de yapmasını arzu etmem doğrusu... Şimdi ben konuçmaya bir başlarsam, nereden baksanız 2 saat sürer. Ancak biz bu toplantıları sizin Bets10 için yapıyoruz. Öncelikle şurada anlaşalım: Söz sizin, sükût bizim olsun. Sonrasında da sorularınız geldikten sonra söz bizim olsun, sükût bu kez sizin olsun. Biz çok konuştuk çünkü... Akşama kadar zaten konuşuyoruz.

Çelikbilek: "Soğuksu'da gençlerimiz için bir mekan inşa ediyoruz"

Bu hafta yine Perşembe günü Allah izin verirse Halk Günü olacak. Orada da anlatıyorsunuz. Allah hepinize sağlık, sıhhat versin; bereket versin. Ancak her gün en az 3-5 Beykozluyu kaybediyoruz. Ne yapacaksınız; yapacak bir şey yok. Yapacağınız, gelip bu aileleri sahiplenmektir. Bizler cenazelerimize sahip ıkmaya çalışıyoruz. Hep sizlerin içerisindeyiz. Hiç ayrılmadık, ayrılmaya da niyetimiz yok. Bir yere gitmedik; çok özel yerlere taşınmadık. Aynı mahalledeyiz; eğer takdir öyle olursa belki ömrümüzü de yine aynı mahalede tamamlamak istiyoruz. Dolayısıyla hiç sizin uzağınızda olmadık. Bu kadro da asla sizin uzağınızda yer almadı. Çalışıyoruz ve işimizi de takip ediyoruz. Bakın, inşallah 4 bin metrekare kapalı alanda çalışmamız bitince Soğuksu gençliği yepyeni bir mekana kavuşacak. Hemen karşınızda 2 bin metrekarelik bir alana park inşa ettik. Güzel bir mekan oldu ama kapalı bir mekan sıkıntım var.

Beykoz'da spor sahası anlamda yaptığımız ilk güzel iş, Soğuksu Spor Kulübü için bir mekan yapmaktı. Yaptık mı? Göreniniz var mı aranızda? Beykoz'daki spor kulüpleri arasında en güzel kulüp, Allah'a hamdolsun Soğuksu'dadır. Bizimdir. Yakışır. Yeter mi? Yetmez... Oradaki bir katı da Soğuksu'nun İncirli'nin Çiğdem'in Hanımlarına tahsis ettik. Bir Hanımefendi eşliğinde, çok güzel spor yapıyorlar orada. Rahat rahat.. Onların memnuniyeti, bizim memnuniyetimizdir. Oradaki sahamız yetmedi; yeni baştan düzenleyelim istedik. İyi de, benim arzu ettiğim gibi olmadı. İhalesini yaptık, her şeyi tamamladık ancak komşu sahalara haksızlık yapılmış gibi bir ortam oluştu. Biz aslında haksızlık yapmadık; yapmamız gerekeni yaptık. Ben aslında kapalı bir saha yapacaktım Soğuksu'ya... Yaz-kış demeden çalışacaktı. Ama dedik ki, mahallelerimiz arasında huzursuzluk, tatsızlık çıkmasın. Ondan dolayı da kapalı saha yapımını geri bıraktık. Soğuksu'ya kapalı bir saha yapamadık ama sahayı yeniden yaptık. Her şeyiyle dört dörtlük bir saha oldu. Soğuksulu çocuklarımızı, gençlerimizi, vatandaşlarımızı da inşallah 15 gün kadar sonra açılışımıza bekleriz. Orada olmanızı arzu ederiz.

Başkan Yücel Çelikbilek: "Soğuksu'da yeni okullar inşa edeceğiz"

Soğuksu'yu eğitim anlamında biz hiç yalnız bırakmak istemedik. Okullarına her türlü katkıyı yapmak için gayret sarf ettik. Okulumuzu içerisini biz Muhtarımızın, Okul Müdürümüzün ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün talepleriyle, yepyeni hale getirdik. Çocuklarımız pırıl pırıl mekanlarda, eğitim ve öğretimlerine devam etsinler diye... Yine, bir başka okulun aşağı tarafta yapılması için büyük emek verdik. Okulun başlangıcını Beykoz Konakları Vakfı yaptı ama yarıda kaldılar. Hafriyatından tutun da her alanına kadar yardım edelim istedik. İlçe Milli Eğitim ile koordinasyonunu sağladık. Bugün ise orada Soğuksu'nun çocukları, Çiğdem'in çocukları eğitim ve öğretim görüyorlar. Hem orada Devlete ait bir anaokulu var hem de ortaokul düzeyinde mahallemizde hizmet alıyorlar. Şimdi yine yeni okul projemiz var. Bu gölgede yaşayan çocuklarımızın evlerine yakın yerlerde okula gitmeleri için gayret sarf edeceğiz.

Sorular kısmına geçildiğinde ise Çiğdem Mahallesi'nde ikamet eden Şükrü Emanet adlı bir vatandaş, "1983'ten beri oturduğum ev ve arazi, ecrimisille mahkemelik. 2013'te neticelendi ve Milli Emlak'a devredildi. Bunun sonucunu merak ediyorum. Ben itiraz ettim ve parayı ödemedim ancak heralde birikiyor. Şimdi ne olacak?" diye sordu. Başkan Yücel Çelikbilek ise yerin şahsa ait olması durumunda ecrimisil olamaycağını söyleyerek, ancak Devlet ya da Belediye'ye ait olması durumunda ecrimisilden bahsedileceğini hatırlattı. Şükrü Emanet adlı vatandaşın ısrarı üzerine ise Başkan Çelikbilek, randevusuz bir şekilde yarın için Başkan Yardımcısı Salih Elmas'a evraklarını getirerek göstermesini teklif etti. Tüm evrakların incelendikten sonra ancak doğru bir cevap verilebileceğini dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Milli Emlak'a ait olan yerlerin Beykoz Belediyesi'ne devri hakkında ise şunları söyledi:

Yücel Çelikbilek: "Bu yerler, burada oturanların olacak!"

"Eğer yer Milli Emlak'ın ise Milli Emlak bunları bir şekilde satacak. Şöyle söyleyeyim: Biz Emlak arazilerini yasa gereği talep edebiliyoruz. Onlar da bize Soğuksu'daki bazı arazileri devrediyorlar. Biz aslında bunu Beykoz'un tamamında talep ediyoruz. Ancak onlar da mahkemelik olduğu için bunları bize veremiyorlar. Bu noktada eğer kendilerine ait bir yer olursa, bunları bize devretmek için çalışma yapıyorlar. Biz Soğuksu'da bitmiş olan yerleri bile 2-3 yıldır sonuçlandıramıyoruz. Bu işler zor işler ama neticede olmayacak değil. Sonuçta ne olacak? Bu yerler, burada oturanların olacak. Yasaların belirlediği bedeller karşılığı bu yerler verilecek. Tabi bu söylediklerim 4706 Sayılı Kanum kapsamında olanları kapsıyor."

  
Editör: TE Bilisim