Binali Yıldırım: HDP Oylarına Talibim

Binali Yıldırım Tarafsız Bölge'de soruları yanıtladı. CNN Türk'te Ahmet

TE Bilisim
TE Bilisim
Editör
Yayınlanma
151 Gösterim

Binali Yıldırım Tarafsız Bölge'de soruları yanıtladı.






CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,"HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, sanki HDP’ye oy veren seçmenler CHP’ye oy verecekmiş gibi CHP adayını HDP oylarıyla seçilmiş olacak diye uyardı. Biz de şöyle bir izlenim doğuyor, sanki ‘HDP seçmeni CHP’ye oy verecek?’ buna katılıyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:













“Bu benim seçimim, Ankara’nın seçimi değil”

Deniz Zeyrek: İstanbul’da 3 milyona yakın Kürt kökenli seçmen var. Bunların 1.3’ü HDP’ye oy vermiş. Sizin hem milliyetçilerden hem o tabandan oy almanız lazım. Bunun için söylem dengesi kurmak gerekiyor. Ankara’da milliyetçilik tarafına denge bozulmuş durumda.

Binali Yıldırım: İstanbul’da 10,5 milyon seçmen var, ben hepsine talibim. Bu seçim benim seçimim, Ankara’nın seçimi değil. Aday benim. Millet benim dediğime bakacak.

“HDP’nin adayı yok. Ben onların oylarını istiyorum.”

Sevilay Yılman: Bu ittifaklar çerçevesinde bakıldığında HDP’ye oy veren seçmenin durumu var. İstanbul’da epeyce var. İstanbul’dasınız, geziyorsunuz, büyük ihtimalle HDP’ye oy veren seçmenle karşı karşıyasınız. Nasıl durum? Sıkıntı yaşıyor musunuz?

Binali Yıldırım: Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Çünkü HDP’nin adayı yok. Ben onların oylarını istiyorum. Adayları olmadığı için oylarını istiyorum. Bir karar verecekler. Ben HDP’ye geçmişte oy verenlerin bu belediye seçimlerinde bana oy vereceğini düşünüyorum. Ben İstanbul’da yaşayan 15 milyonun geleceği için çalışacağım. Yapacağım projeler, işler bana oy verenler için değil. İstanbul bizim ortak geleceğimiz. Hepimizin memleketi. Bir de Kürtlerin tamamını HDP’ye oy verenler olarak tanımlamak da yanlış. Bütün bunlar bir yana şunu doğru bulmuyorum, oyları böyle birileri masaya oturmuş taksim ediyorlar. Dağıtım yapıyorlar. Bu oyu kullanacaklara kimse bir şey sormuyor.

“Anketleri yok sayamayız”

Didem Yılmaz: Anketler nasıl gidiyor?

Binali Yıldırım: Anketler havada uçuşuyor. Ekrem Bey “80 anket yaptırdım” diyor. 80 anket yapacak kampanya günü yok. Nasıl becerdi bilmiyorum.

Didem Yılmaz: Devlet Bey de, sayın Erdoğan da anketlere güven duymadığından bahsetti.

Binali Yıldırım: Anketler bir ölçüdür. Sık sık nabız yoklamak doğru bir şey. Ben şahsen yaptırmıyorum. Ama parti yaptırıyor.

Nagehan Alçı: Sizin anketlere güveniniz var mı?

Binali Yıldırım: Anketler fikir verir. Yok sayamayız. Geçmişte bazı yönlendirmelerde ters köşe oldular. Anketlerin bir zorluğu var. Bu yalın bir seçim değil. İttifaklar var. Kim kiminle yol gidecek, kim kime oy verecek tam net değil. İttifakı kuranlar bir tanım yapmış ama ittifakın içinde yer alacak seçmen o tanımı çok fazla algılamıyor. Bir ittifak içerisinde göz kırpmadan diğer ittifaka oy verecekler olacak. Bu oy geçişkenliğini anketler nasıl tespit edecek. Anketlerin verebileceği fikir sıkıntılı. Ama bizim sıkıntımız yok.













Editör: TE Bilisim
Editör Hakkında
Yorumlar