Daha önceki yazımda da yazdım: AK Parti'nin Beykoz'da bu kez işi gerçekten çok zor. Oturduğu yerden yazı yazanlar ya da AK Partili olanlar, belki durumun farkında değiller ancak Beykoz'da işler çok karışık... Özellikle AK Parti'den ayrılan Muharrem Kaşıtoğlu ve medyada dolaşan "Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti'den aday gösterilecek" iddiaları, ilçede partinin elini zayıflatıyor. Diğer yandan da Hanefi Dilmaç gibi bir ismin Yücel Çelikbilek'in de rızasını alıp Belediye Başkan Adayı olmak varken, önce Belediye Başkan Yardımcılığını bırakıp ardından da kendisini strese sokacak işlerin içine girip İlçe Başkanı olması, ortaya çıkan fotoğrafı bulandırıyor. Beykoz'da birileri hadsiz bir biçimde ve utanmadan hâlâ küfür etse de aslında Yücel Çelikbilek gibi bir gerçeği var. Hatta Çelikbilek'e çok yakın olan kişiler bilir ki, Yücel Çelikbilek aslında İstanbul'un da bir gerçeğidir. Yani Aday olması beklenen Sayın Binali Yıldırım eğer Beykoz'un kıymetini bilemediği Yücel Çelikbilek'i İBB Başkan Yardımcısı olarak gösterirse, hiçkimse şaşırmasın. Yücel Çelikbilek, İstanbul'daki siyasetin duayenidir, aksakallısıdır. Yerel yönetim konusunda ders veren Profesörlere de taş çıkartacak kadar hem bilgi hem donanım hem de tecrübe sahibidir.

Peki, AK Parti olmazsa, Beykozlunun gideceği adres neresidir?

Ben sokaklarda dolaşıyorum: Özellikle de farklı görüşten insanların nabzını yoklamaya çalışıyorum. Bir kere kim ne derse desin, Beykoz'da bir memleket siyaseti var. Gerek ekonomik sorunlar ve gerekse AK Parti Beykoz İlçe Teşkilâtında yaşanan krizler, bu seçimde "Hemşericiliğin" daha da önde olacağını gösteriyor. Tabi bu konuda da Beykoz'da iki güçlü grup var: Kastamonulular ve Giresunlular...

Ben bunlardan da ötede çapraz sorgulama tekniğini son 2 haftadır kullanmaya çalışıyorum: Yani Giresunlular eğer bir Giresunlu olmazsa kime oy verirler; tersi Kastamonulular eğer Kastamonulu olmazsa kime oy verirler? Bu sorgu bize net sonuçlar vermeyebilir ancak en azından fotoğrafı da azıcık netleştirebilir.

Bir kere şunu söyleyeyim: Geçen seçimde Murat Miniç'e oy vermeyip AK Parti ya da CHP'ye oy veren kişiler çok pişman olduklarını söylüyorlar. Bu konuda içi en rahat mahalle ise Tokatköy Mahallesi... Bilgehan Murat Miniç'e Tokatköy'de neredeyse her 5 kişiden 1'i oy verdi. Bu kez ise Soğuksu'dan ve Kavacık'tan birçok Giresunlu "Murat Miniç, hangi partiden girerse girsin ona oy vereceğiz" diyen kişiler var konuştuğum... Üstelik HDP'li olan bir Kürt kardeşimiz bile "MHP'den de Aday olsa oyum Murat Miniç'e..." diyor. Belki Murat Miniç'in kendisi ya da ona destek olacak olan parti yöneticileri bile farkında değil ama Murat Miniç, bir siyasetçi olarak Beykoz'da çok büyük bir ilgi görüyor.

AK Parti'den ayrılan Muharrem Kaşıtoğlu için de benzer cümleleri duymak mümkün... Yani özellikle Yeni Mahalle'de ve Kavacık Mahallesi'nde Kastamonulular, "Nerede olursa olsun, oyumuz yine Kaşıtoğlu'na" diyorlar. Üstelik bu kez AK Parti'den olduğu için oy vermediğini söyleyen CHP'li ya da partisiz Kastamonulular da oylarını Kaşıtoğlu'na vereceğini söylüyor.

Yani olur mu olmaz mı bilemem ancak Tokatköy, Yenimahalle, Soğuksu, Kavacık ve Rüzgarlıbahçe dışında kalan 40 mahalleye elele gidip propaganda yapacak olan Muharrem Kaşıtoğlu ve Bilgehan Murat Miniç, iddia ediyorum ki Beykoz'daki toplam oyun yüzde 80'ini alır. Ben Kaşıtoğlu'nun yerinde olsaydım, AK Parti ya da CHP'nin ısrarla dikkate almadığı Bilgehan Murat Miniç ile elele verir, Beykoz'da bu güç birliğinin nelere kadir olacağını herkese gösterirdim. Otobüsün üstünde Beykoz'un en popüler ve genç iki ismini Kastamonulu Muharrem Kaşıtoğlu ve Giresunlu Murat Miniç'i gören hangi Beykozlu oyunu başka bir yere verebilirdi ki?

Özetle, Beykoz'da bu seçimler çok zor geçecek ve bunu görmek için sokakta, kahvede, taksi ila minibüs duraklarında vatandaşla 2 dakika sohbet etmek yeterli...

Beykoz'un genç nüfusu artık bir değişimin geldiğini ciddi ciddi hissediyor. Öyle ki, kendisine seçim zamanı teklif edilen parayı reddeden Bilgehan Murat Miniç ile 20 yıllık siyasi birikimini tek kalemde silip, kendisini Kastamonululara adayan Muharrem Kaşıtoğlu'nu bu seçimlerde vatandaş onure etmek istiyor.

Bu gerçekler ise AK Parti ile CHP'nin Beykoz'daki işini bu seçimlerde çok zorlaştırıyor
Editör: TE Bilisim