Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Beykoz'da kuruldu.

Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği, Gümüşsuyu Spor Kulübü'nde tanıtım toplantısı düzenledi. Düzenlen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Düzenlenen tanıtım toplantısına Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Dilek Vural Bülbül, BİSK Başkanı Asım Özdemir, TOFD Başkanı Saniye Efe, Muhtarlar Dernek Başkanı Hüsnü Kolcu, Gümüşsuyu Spor Kulübü Başkanı Şeref Kurtuluş, Anadoluhisar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Babuz ve dernek yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını BİSK Başkanı Asım Özdemir yaptı.



Özdemir; Beykoz'da engelli vatandaşların; eğitim ve gelişmesi amaçlı kurulan bu derneğe her türlü desteği ellerinden geldiği kadarıyla destekleyeceğini" söyledi.

Asım Özdemir'in konuşmasının ardından Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Dilek Vural Bülbül yaptı.



Bülbül; "Biz anneler güçlü olmadığımız takdirde, çocuklarımıza hiçbir şekilde eğitim veremeyeceğiz...

Engelli annesinin ne olduğunu çok iyi bilen ve engelli bir çocuğun nasıl olduğunu iyi bilen birisiyim. Ne zaman, nerede ne zorlukla karşılaşıp, bazen bunları aşan, bazen aşamayan, düşüp tekrar ayağa kalkan, evladımızın yüzüne bakarak engelleri aşmaya çalışan endişeleri, kaygıları, korkuları olan anneleriz biz. Bütün gücümüzle çocuklarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Fakat yaptıklarımız yeterli gelmiyordu ve bunun için Dernek Başkan Yardımcım Nesrin Balıkçı ile, daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük. Çocuklarımız; ilgiye, sevgiye, saygıya, yardıma muhtaç olduklarını biliyoruz. Son zamanlarda okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz ile Tempobet daha fazla nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyorduk. Bu yüzden dernek kurmaya karar verdik. Aramıza gönül kardeşlerimizi de alarak derneğimizi kurduk. Engelli annesi olarak çok fazla zorluklar yaşadık. Biz anneler güçlü olmadığımız takdirde, çocuklarımıza hiçbir şekilde eğitim veremeyeceğimizi, ilerletemeyeceğimizi biliyoruz. Bu yüzden de öncelikle annelerimizi güçlendirmeyi düşündüğümüz için böyle bir yola başvurduk." dedi.

Dernek Başkanı Bülbül'ün konuşmasının ardından yöneticilerin ve katılımcıların kendilerini tanıtması ve hatıra fotoğrafıyla son buldu.
Editör: TE Bilisim