İstanbul’da Hayat Diyaliz Merkezleri Genel Koordinatörü, aynı zamanda Karaca Kargo Lojistik ve Turizm Tic. A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Göle Balçeşme Köyü nüfusuna kayıtlı hemşerimiz iş adamı Dr. Gazi Karakurt, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP’den aday adaylığı hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Gazi Karakurt, “Demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkmak için bu onurlu yolda Milletvekili aday adaylığımı açıkladım ve başvurumu gerçekleştirdim. Türkiye’nin gerçek aydınlara ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı vardır. Önümüzde çok önemli bir seçim süreci var. 24 Haziran, hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından tarihi bir dönüm noktası. Sadece 81 milyon vatandaşımızın değil tüm mağdur ve mazlum coğrafyalarda zulme, haksızlığa uğrayan kardeşlerimizin de sorumluluğu üzerimizde. Türkiye, demokrasimiz ve halkın egemenliğine dayalı cumhuriyetimiz için 24 Haziran’da çok önemli bir sınav verecek. 24 Haziran’da oylayacağımız siyasi partiler ya da kişilerden ziyade; Cumhuriyetimizin geleceğidir. Bu mesele, vatan meselesidir; bu mesele, memleket meselesidir” dedi.

Mesleğinde başarılı, çevresine faydalı, STK çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Karakurt, “Olağanüstü Hal adı verilen sivil darbeyle medyası susturulmuş, üniversiteleri dağıtılmış, yargısı siyasallaşmış, meclisi işlevsizleştirilmiş, ekonomisi çökertilmiş bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Toplumsal barışın günden güne eridiği; yolsuzluğun, işsizliğin tavan yaptığı; üretimin durma noktasına geldiği; eğitimin içinin boşaltıldığı; terörün en fazla can aldığı; uluslararası ilişkilerde ülkemizin itibarının sıfırlandığı bir dönemden geçiyoruz. 15 yıldır iktidarı elinde bulunduranların yarattığı Türkiye’de gençler korkuyla, işsizlikle, kaygıyla, yoksullukla, umutsuzlukla boğuşuyor. Ülkemizde hayat pahalılığı artıyor, insan hayatının değeri azalıyor. Güzel ülkemiz, kifayetsiz muhterislerin gelişigüzel politikalarıyla tarihinin en zor günlerinden geçiyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceği yol haritasıyla yorulmak nedir bilmeden çalışmaya hazırız. 24 Haziran’da Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız, Türkiye’ye rahat bir nefes aldıracağız” şeklinde konuştu.

GAZİ KARAKURT KİMDİR?



  • Ardahan-Göle Balçeşme Köyü nüfusuna kayıtlı 1977 İstanbul doğumlu.

  • İlk ve Ortaokulu Darıca'da, Liseyi Kocaeli Fen Lisesi’nde Üniversiteyi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde (1994-2000) okudu.

  • 1999 yılında üniversite öğrencisiyken kuruculuğunu yaptığı Sağlık Etik Düşünce Kulübü-ÇADIR Projesi ile "HERKESE EŞİT VE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ"anlayışını hayata geçirdi.

  • 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyaliz eğitimi alarak Hemodiyaliz Hekimliği yapmaya başladı.

  • 2005-2012 yılları arasında Hayat Diyaliz Merkezlerinin kurucu ortaklığını ve yöneticiliğini yaptı.

  • 2011 yılında kurduğu KARACA ARDAHAN otobüs firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.

  • 2014 yılında kurduğu DİALİFE Diyaliz Grubu Çekmeköy, Beykoz ve Üsküdar klinikleri ile sağlık sektöründe hizmetlerde bulunuyor.

  • 2015 yılından itibaren 3 yıl boyunca Bahçeşehir Üniversitesi Diyaliz Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ders verdi.

  • Sivil Toplum Kuruluşlarında; 2012-2013 Sancaktepe KAI Dernek Başkanlığı yaptı halen Sancaktepe Ardahan İl Derneği Başlanvekilliği görevini, KAISİAD Başkan Yardımcılığı görevlerini devam ettirmekte. Diyaliz Sektöründe faaliyette bulunan DİADER, DİYAMER, DİHED derneklerinde, hekimlerin, hastaların ve sektörün sıkıntılarını çözmek için aktif olarak çalıştı.

  • Sancaktepe CHP İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden İstanbul Milletvekilliği adaylığı için ayrıldı.

  • Müzik dinlemeyi, bağlama çalıp türkü söylemeyi, tarih üzerine kitaplar okumayı sever.

  • Evli ve matadorbet bir kız çocuğu babasıdır.


Editör: TE Bilisim