İstanbul’da beklenen yağış dün akşam saatlerinde Beykoz’da da etkisini gösterdi. Fırtınada birçok ilçede çatılar uçarken Beykoz Kanlıca’da içerisinde çok sayıda yolcunun bulunduğu otobüsün üstüne ağaç devrildi. Anadolu Hisarı’nda da devrilen çınar ağaçları uzun süre yoğun trafiğe neden oldu.

Beykoz genelinde yaşanan fırtınadan ikiz ağaçlardan yalnız olanı da nasibini aldı. Beykoz’un uğrak yerlerinden olan Burunbahçe’deki ikiz ağaçlardan bir tanesi 2019 yılında yaşanan fırtınadan zarar görerek devrilmişti.

Beykoz’un köklü tarihinde yer alan ağaç dostlardan son kalanı da dün yaşanılan fırtınadan zarar gördü. İkiz ağaçlardan geriye kalanında Çubuklu Mahallesi tarafına doğru uzayan kolu kırıldı.

Hafızalara kazınan Türk filmlerinin duygusal sahneleri o iki ağacın önünde çekilmişti. Barış Manço Can Bedenden Çıkmayınca şarkısını o iki ağacın altında söylemişti.

Barış Manço’nun Can Bedenden Çıkmayınca şarkısının klibinden

Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolde oynadığı Acı Dizisi’nin de sık sık çekimlerinin yapıldığı nokta olan ağaçların zarar görmesi Beykoz halkını derin bir üzüntüye sevk etti.

Editör: TE Bilisim