Kundura Sinema ve Sahne’nin düzenlediği ve açık havada film ve konser programıyla Boğaz’ın kıyısında unutulmaz anlara davetiye çıkaran Bir Yaz Gecesi Festivali, 16 Temmuz’da Beykoz Kundura’da başlıyor. 

Klasiklerden belgesellere, ödüllü yapımlardan canlı müzik eşliğinde sessiz film gösterimlerine, zengin bir film seçkisi sunacak festivalde; caz, elektronik ve deneysel müziğin en iyileri de Bir Yaz Gecesi Sahnesi’ne çıkacak.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek Bir Yaz Gecesi Festivali’nin Temmuz programında; tarihin ilk kadın hareketlerinden birini ateşlemiş kadınların hikâyesini Carey Mulligan, Helena Bonham Carter ve Meryl Streep’in ışıldayan oyunculuklarıyla anlatan “Suffragette / Diren!”, George Cukor’ın Judy Garland’a Altın Küre kazandırmış 1954 tarihli müzikal klasiği “A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor” ve Renée Zellweger’in Judy Garland performansıyla Altın Küre ve Oscar heykellerine uzandığı “Judy”nin de aralarında olduğu beş film açık havada seyirciyle buluşacak.

Bir Yaz Gecesi Festivali’nin biletleri 25 Haziran’dan itibaren beykozkundura.com adresinden satışa sunulacak.

Kundura Sinema ve Sahne’nin düzenlediği ve açık havada film ve konser keyfine davet eden Bir Yaz Gecesi Festivali, 16 Temmuz’da başlıyor. Bu yıl beşincisi düzenlenecek ve Eylül sonuna dek sürecek festivalin Temmuz ayı gösterim programında beş film açık havada seyirciyle buluşacak.

Sarah Gavron’ın tarihin ilk kadın hareketlerinden birini ateşlemiş kadınların hikâyesini Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep’in ışıldayan oyunculukları eşliğinde anlattığı draması “Suffragette / Diren!” (2015), Callisto Mcnulty’nin seyirciyi 1970'lerin feminizminin kalbine ışınlayacak hınzır ve sürükleyici komedisi “Delphine et Carole Insoumuses / Delphine ve Carole”, Elizabeth Sankey’nin romantik komedi filmlerinin ilişkilere ve aşk anlayışımıza etkisini kurcalayan eğlenceli belgeseli “Romantic Comedy / Romantik Komedi”, George Cukor’ın Judy Garland’a Altın Küre kazandırmış 1954 tarihli müzikal klasiği “A Star Is Born / Bir Yıldız Doğuyor” ve Rupert Goold’un yönettiği, Renée Zellweger’in Judy Garland performansıyla Altın Küre ve Oscar ödüllerine uzandığı “Judy”, Temmuz ayı programının filmleri olacak.

BİLETLER 25 HAZİRAN’DA SATIŞTA

Beykoz Kundura’nın Kültür ve Sanat Direktörü S. Buse Yıldırım’ın küratörlüğünde hazırlanan film programında, klasiklerden belgesellere, ödüllü yapımlardan canlı müzik eşliğinde sessiz film gösterimlerine uzanan zengin bir seçki yaz boyunca seyirciyle buluşacak.

Bir Yaz Gecesi Festivali’nin biletleri 25 Haziran’dan itibaren beykozkundura.com adresinden satışa sunulacak.

Editör: TE Bilisim