Bilir misiniz elmas neden çok önemli bir maddedir? Pek çok kişi elmasın maddi bir karşılığı olduğu için kıymetli sanar. Oysa elmasın asıl değeri, maddi yanından çok doğada çok nadir bulunmasından ileri gelir. Elması elmas yapan, doğada en nadir bulunan taş olması ve sertliğidir. Dünya üzerinde bulunan en sert taşlardan kuvars, 1 ile 10 arasındaki sertlik değerlendirmesinde 7. sıradayken, elmas 10 derecesiyle kuvarsın da önünde yer alabilmiştir.

Beykoz'da da bir elmas vardır ki, doğada nadir bulunan özelliğini üzerinde taşırken, ne yazık ki 'sertlik' konusunda yeterince takdir edilesi değildir. Bakıyorum kaç haftadır, Beykoz'un da dışına taşan ta Ümraniye'deki gazetecilerin bile sosyal paylaşımlarına konu olan Beykoz Belediye Başkan Yardımcımız Dr. Mimar Eyüp Salih Elmas, tek bir sertlik göstermedi. Elbette kendisinin 'siyasi' olmaktan ziyade 'akademik' bir duruşu olduğu için ne diyeceğini de bilemedi. Bir linç kampanyası başladı ki, akıllara zarar! İki kutba bölünmüş Beykoz AK Parti'de 'negatif' kutup, gazetelerinde yerden yere vurdu Salih Elmas'ı... Sanırsın önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti'nin Adayı Yücel Çelikbilek ya da Muharrem Kaşıtoğlu değil de Salih Elmas olacak! Yahu bu ne öfkedir?

Peki, nedir kardeşim konu?

Efendim, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mimar Eyüp Salih Elmas, telefon uygulamasından şirket reklamı yapıyormuş da Devlet Memuru olduğu için bunu yapmaması gerekirmişmiş. Sanki Doları 5 Liranın üzerine çıkartan Donald Trump'ın şirketini yazmış! Yahu, öz be öz Türk şirketi değil mi o şirket? Hem sonra zaten Yeni Türkiye'de Devlet ile Yerli Sermaye el ele vermedi mi? Sen partinin üst kademelerinde ve Devletin yönetim birimlerinde yer alan kişilerin yaptıklarına sesini çıkartma, gel burada gariban Salih Elmas'a yüklen... Çin ile sorun yaşandığında, yoldan geçen her çekik gözlüyü Çinli sanıp saldıran; sosyal medyada Japon olduğunu bin kere yazmasına rağmen Çinli sanıp bir sanatçımızı 7/24 taciz eden kişilerden senin ne farkın kaldı? E, hadi anlarım bunu Ümraniye'deki gazeteciler yapsın! Vardır bir menfaatleri yaparlar. Sen Beykoz'dasın ve üstelik sen de AK Partilisin. Yakışıyor mu sana böyle 'ucuz' habercilik? Oldu mu şimdi?

"Peki, Ferdi sana ne kadar verdi bu yazın karşılığı Salih Elmas?"

Valla Yücel Çelikbilek ne kadar verdiyse, Muharrem Kaşıtoğlu ne kadar verdiyse, Mustafa Gürkan ne kadar verdiyse; ahan da o kadar verdi. Yani? Sıfır! Kocaman bir sıfır. Ben para karşılığı yazmıyorum bu yazıyı... Bir amaca hizmet etmek için yapıyorum. Etmeyin!

Nedir amacım?

Yahu, şunun şurasında hepi topu 250 bin insanız. Bakınız, daha dün 12 yaşındaki bir kız çocuğuna 15 kişi tecavüz etti burada. Üstelik bunu yapanlar senin-benim-onun çocukları... Bizim çocuklarımız... Yine 'birilerinin' ismi gizlendi ancak kabak gibi ortada duranların ismi gizlenmedi. Bizim yapmamız gereken ne? Bu kişilerin içeriden çıkmasını bekleyip, eğer hâlâ hayattalarsa, mahallede sopalarla nöbet tutmak mı? Bir yolu-yordamı yok mu bu işin? Oturup konuşsak yani, AK Partilisi CHP'lisi Saadet Partilisi? Gelse Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Müftüsü... Kursak bir ekip de kahve kahve gezsek; okul okul dolaşsak... Bu tür bir olayın yeniden yaşanmaması için tedbir alsak... Sonra bu yaşadığımız işin 'ortaya çıkanı'... Daha çıkmayan niceleri var. Hep beraber olsak da ortaya çıkmayanları da çıkartsak. El ele versek... Hep birlikte şu Beykoz'u yaşanacak bir yer haline getirsek. Adaleti sağlasak...

Yücel Çelikbilek ile kim konuşacak diye bekliyorum; bizim diğer gazeteye Çıldır'a gittiğinde elinden kaçırmışlar geçen hafta... Ulusaldan arkadaşlara haber saldım, birisi giderse şu soruyu sordurtacağım: "AK Partili olmayan kaç kişi çalıştı sizin göreviniz süresince Beykoz Belediyesi'nde ve siz bu tavrınızın tüm ülkede örnek olmasını ister miydiniz?" diye... Yücel Çelikbilek, ilçede işe aldıklarına, yardım ettiklerine/yardım götürdüklerine asla "Sen AK Partili misin?" diye sormaz; sormamıştır! Asla! Üstelik Beykoz Belediyesi'nin kritik denilebilecek yerlerine de Türk'ünü Kürt'ünü CHP'lisini DSP'lisini ANAP'lısını getirip koyarken, "Acaba gelecekte başıma ne gelecek?" diye düşünmemiş, hesap etmemiştir. İşte, bu yüzden Yücel Çelikbilek, Yücel Çelikbilek'tir.

İşte bu yüzden Yücel Çelikbilek için sırf onu savunuyoruz diye küfür yemeye değer!

İşte bu yüzden sırf Yücel Çelikbilek getirip Yardımcısı yaptı diye bile Dr. Mimar Eyüp Salih Elmas'ı savunmak sadece bana değil; hepimize düşer...

Adam, hem İnşaat Mühendisliği okumuş, hem Mimarlık okumuş; yetmemiş Doktora yapmış...

FETÖ'nün kendisine verdiği sınav anahtarlarıyla değil; alın teriyle yapmış...

Buralara gelene kadar yüzlerce şirkette çalışmış...

Ayıptır!

İnsanların hatası yüze vurulmaz!

Siz nasıl Müslümansınız?
Editör: TE Bilisim