Beykoz’un marka değeri olan Sehil Gurme & Kahve Zamanı, Beykozluların tercih ettiği mekanlar arasına girmiş ve vazgeçemediği mekanlardan biri haline gelmiştir. Bizde Beykoz Gündem Gazetesi olarak, Sehil’in işletme sahibi Lokman Acar’a kalitesinin sırrını sorduk.

Beykoz Kavacık’ta hizmet veren Sehil Gurme & Şarküteri İşletme Sahibi Lokman Acar, Beykoz’un 22 yıllık markası nasıl olduklarını Beykoz Gündem’e anlattı.

Güleryüzlü personeliyle, harikulâde yemekleri ve kahvesiyle deneyimli yöneticileriyle Sehil Gurme & Şarküteri, Beykoz‘un 22 yıllık marka olma özelliğini devam ettiriyor.



SEHİL Gurme nasıl doğdu, mazisinden bahseder misiniz ?

Babamız Ümraniye’de bu işle meşgul olan sabit yeri bulunmayan bir esnaftı. Yıllar önce hale el arabasıyla gidip, meyvesini alır gezerek gelir ve bitirirdi. Sonradan Ümraniye’de sabit kaldı. Ben de okul dönemlerinde babamın yanında çalıştım. 16 yaşımdan sonra bu sistem bana devroldu. Babam o zamandan sonra hiçbir şekilde müdahale etmeyen bir büyüğümüzdür.

Halde esnafın ürünlerinin taşımacılığını yapıyorduk. Sonrasında benim bu nakil işini yaptığımı gören tüccar bir yakınımız kendi malının taşımacılığını teklif etti. Bir müddet onun taşımacılığını yaptıktan sonra, 26 yaşımda halden yer aldık.

Biz Beykoz’da bu işi yapmaya başlamadan önce Kadıköy halde meyve ve sebze komisyonculuğu ile meşguldük. Bundan yaklaşık 22 yıl önce bir akrabam tarafından burasıyla ilgili öneri geldi. Bize önerilen bu yerin vasat bir yer olduğunu düşündük ve sonuçta burayı devraldık. Devraldıktan bugüne, tamı tamına 22 yıldır aynı adresteyiz. İlçemizdeki insanların buradaki oluşumdan faydalanmaları için burada hizmet veriyoruz.

SEHİL isminin manası nedir, bir hikayesi var mı ?

İsim meselesi şöyle gelişti. Eniştem iktisat mezunu. Dedi ki; bizim şöyle bir yerimiz var. Yeri tespit ettik ve yerin sahibi tanıdık çıktı. Bizlerde burayı satın almak istedik ama ilk aşamada bize, yeri satmak istemediler. Tabi daha sonra yeri satın aldık. Eniştem Yusuf Tonoğlu; ‘Lokman Bey, ben çok düşündüm. Siz yedi kardeşsiniz, iki kız var ama kızlara yer bulamıyorum. Onlarında rızasını alıp sadece erkeklerin isimlerinin baş harflerini kullansak olur mu” dedi. Yedi kardeşin erkek olan beş kardeşin isimleri olan; S ‘Serkan’, E ‘Erkan’, H ‘Hakan’, İ ‘İLHAN’, L ‘Lokman’ bu isimlerin baş harflerin birleşimiyle ‘SEHİL’ markası ortaya çıkmış oldu.

Başarınızın sırrı nedir, kalitenizi neye borçlusunuz ?

Başarı her alanda lazım olan bir şeydir. Başarı olmadan büyük yerlerde kariyer kazanamayız. Başarılı olmak için büyük çaba sarfetmek gerektirir. Bunun için çok çalışmak lazımdır.

Pek çok türde başarı vardır; Akademik başarı, kariyerde başarı, okul başarısı, vb. gibi çoğalır gider. Bu başarıların hepsinin ayrı bir değeri vardır. Başarı sahibi olmak isteyen insanlarda en önce aranan şartlardan biri sorumluluk sahibi olmaktır. Sorumluluk başarının anahtarıdır. Sorumsuz olan biri ne başarı elde edebilir, ne de hayatında mutlu olabilir.

En önemli faktör hakettiği insanları bulur. Haketmeyen insan asla başarı kazanamaz. Zaten başarı hakedenlerin kazandığı ödüldür. Unutmayalım ki, başarı her anlamda önemlidir.

En önemli faktör ticarete bakış açısıdır. Dolayısıyla ticreti doğru bir zeminde yapmaktır. İş ve eğitim bir yere kadar...

Size bir şeyler katar aslında. Önemli faktör hassas ve disiplinli ve üretken olmaktır. İşinizi iyi yaptıktan sonra insanlar sizin gösterdiğiniz istikrarı ve devamlılığınızı takip ederler ve size gerekli olan aynı kaliteyi ve düzeni sağlayabilmenize bakarlar.



Sehil’in ikinci bir şubesini açmayı düşündünüz mü, hiç teklif geldi mi ?

Bize başka yerde şube açma teklifi geldi. Öncelikle bizim hiçbir ticaretimizde çok hızlı hareket etmediğimizi söylemeliyim. Çapımızı büyük tuttuk ama işletmenin yürüyüşünü ağır tuttuk. Planlar ve hedefler büyük düşündük ama işletmeyi bir anda büyütmeyi düşünmedik. Burada yaklaşık 10 yıl tecrübe kazanmak için bekledik. Çok yoğun istekler üzerine yine ilçemize yatırıma devam ettik. Kafamızda başka ilçeler de var.

Beykoz’da kafe üzerine bir işletme daha açmayı düşündünüz mü ?

Sehil’de yaklaşık 21 personelimiz var. Bu sayı bazı durumlara göre değişebiliyor. Hizmet sektöründe bu konuyu muhafaza etmek zor oluyor.

Burada iki firma bir arada. Biri Sehil diğeri de Kahve Zamanı. Kahve Zamanı henüz sadece kağıt üzerinde. Kahve Zamanı yatırımı yapmak için Beykoz’u düşünebilirim. Çünkü Beykoz bu yatırımı hak ediyor. Bize bununla ilgili bir öneri sunulursa değerlendirebiliriz.

Editör: TE Bilisim