Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu'nu dinlediniz mi? Ne diyor? "Büyüklerimiz bize yeterince ilgi göstermedi" diyor. Maraş gibi Antep gibi "Kahraman" sıfatını alamadığımız için söylüyor. Peki, neden alamadık? Neden bizi kimse kaale almıyor?

Aslında iş biraz da nüfusa gelip dayanıyor. Hani günlük ilişkilerimizde hep 'çıkar' ile hareket ediyoruz ya? İşte Sayın AK Parti üst yönetimi de ne yazık ki 'nüfusa göre' hareket ediyor. Sağolsun, Yücel Çelikbilek gibi bir isme sahibiz de arada AK Partili Milletvekillerini ilçemizde görebiliyoruz. Yoksa hani, birileri Beykoz'da 'gizli kulis' gerçekleştiriyor ya? Mazallah Yücel Çelikbilek dışında bir Aday çıkaracaklar da o gelecek Beykoz'da? Yahu bir tane Milletvekili Kavacık sınırından içeriye girmez be! Bir tane bile... Yücel Çelikbilek olmasın, bu ilçeyi 'transit' geçer tüm Vekiller, AK Partililer... Emin olun FSM Köprüsü bizden daha fazla 'AK Partili' ağırlar. Daha Yücel Çelikbilek gitmediği için son 2 dönemdir kimse birşeyin farkında değil.

Bizim nüfusumuz az kardeşim! Az... Toplasan 250 bin kişiyiz. AK Parti oyları 69 bin küsur idi son yerel seçimde... 70 bin bile değil... Bizim nüfusumuz 250 bin; diğer yanda Bağcılar'da AK Parti'nin aldığı oy sayısı 242 bin... Beykoz'un nüfusu kadar AK Parti oyu var. Bizde ne oldu peki? Vere vere 69 bin kişi oy verdi. Bakalım... Belki de gelecek seçim, AK Partili uzmanların da öngördüğü gibi CHP oyları daha da yükselecek. E, şimdiden sahada dedikodular başlamış: Yücel Çelikbilek dışında baaazı adaylar hazırlık yapıyormuş. Bir de üstüne Yücel dıışında Aday gelirse ne olacak? Bunu hiç Ankara düşünüyor mu?

Benim içimi acıtan nedir bilir misiniz? Değeri gösterememek... Yani Yücel Çelikbilek'i hiç tanımayan bir kişiyi getir; 1 saat sohbet etsinler; hemen anlar Yücel Çelikbilek'in 'ağırbaşlı' olduğunu... Yücel Çelikbilek Ankara'yı arayıp 'birileri gibi' araya adam sokmaz! Kimseyi aracı yapmaz! Kendisi dışında biri olursa partiye falan da Fenomenbet küsmez! Yahu, seçim zamanı kendi partisinden insanların "Yücel Başkan, azıcık vaatte bulunun, geride görünüyoruz" demesine, "Ben yalan söyleyemem; tutamayacağım sözü de vermem!" diyen bir adamı siz daha nasıl zorlayabilirsiniz ki? Ancak çıkın bakın sahaya? Eğer göğsünüzde AK Parti rozeti varsa, köylerde falan herkes sizi yere göğe koyamaz... Ancak siz gittikten sonra arkanızdan neler konuşur?

Ben yıllardır Beykozlunun neyi istediğini anlayabilmiş değilim. Eğer partilerin sosyal bilimcileri bu konuda bir sonuca ulaşmışlarsa, ne olur benimle de paylaşsınlar. Herkeste bir Yücel Çelikbilek türküsü gidiyor... "E, 2 dönemdir seçiliyor; ne yapmış?"... Yahu daha ne yapsın be kardeşim! Ne yapsın? Dozeri getirip senin evinin içinden metrobüs mü geçirsin? Ne yapsın? Bu yapılanları nasıl görmezsin? Metin Şentürk bile "Allah razı olsun Yücel Çelikbilek'ten" demiş; sen oturduğun yerde fitne-fesat üretiyorsun.

Şimdi olayın başına dönersek, bizim Ankara'ya sesimizi bir duyurmamız lazım. Ne yazık ki, son günlerde hep trafikteki yanlışlarımızla medyada sesimizi duyuruyoruz. Hiç akşamüstü sahilden giden bir Allah'ın Yetkili Beykozlusu yok mu acaba? Her akşam sahillerde motosikletli çocuklar, en tehlikeli hareketleri yaparak trafikte ilerliyoarlar. Ne yapalım? Çekip de haber mi yapalım? Onu bekliyor Beykoz'daki yetkililer? Bu trafiğimizdeki aşırı rahat hallerimize bir son vermemiz gerekiyor. Sonrasında da güçlü bir şekilde sesimizi duyurmamız gerekiyor.

Bir şeyler yapmalı...

Yoksa bu 70 bini bulmayan oyla işimiz çok zor. Hele ki gelecekte Yücel Çelikbilek'in olmama olasılığı bile tüyler ürpertici...

Biz 'Kahraman' sıfatına layık olmayı beklerken, adımızdaki 'Bey' sıfatını kaptırmayalım da... Ben başka şey istemem...
Editör: TE Bilisim