Corona virüsü dolayısıyla "Evde kalın" çağrısına uyan Beykozlular, 2B dolayısıyla tapu demeleri ve taksitleri konusunda sorun yaşıyorlar. Beykoz Çavuşbaşı Çiftlik Mahalle Muhtarı Hayrettin Şenol, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi eliyle konuyu TBMM gündemine taşıdı. Eğer Akif Hamzaçebi'nin hazırladığı yasa tasarısı Meclis'te onaylanırsa, Beykoz'daki 2B ödemeleri için yıl sonuna kadar ek süre tanınacak. Ayrıca başvuruda henüz bulunamayanlara da 6 aylık ek süre verilecek. 

Konunun ekonomik önlemler çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Hamzaçebi, "Salgın sürecine girmeden önce dâhil birçok vatandaşımız hakları olan arazilerinin ücretlerini ödemekte zorlanırken, salgın durumu nedeniyle bu hak sahiplerinin taksitlerini ödeyemeyecek duruma düşecekleri açıktır" dedi.

HAMZAÇEBİ, 2B'LER İÇİN 31 ARALIK 2020'YE KADAR SÜRE İSTEDİ

Beykoz'u yakından ilgilendiren 2B arazileriyle ilgili olarak bir kanun teklifi hazırlayan CHP'li Akif Hamzaçebi, hak sahibi olduğu halde süresinde başvuru yapamamış olanlara 6 aylık ve başvuru yaptığı halde ödeme yapmamış olanlar ila taksitleri zamanında ödememiş olanlara ise 31 Aralık 2020 tarihine kadar ek süre verilmesi konularını düzenleyen bir Kanun Teklifi hazırladı. Buna göre eğer yasa teklifi onaylanırsa, geçici olarak eklenen madde şu şekilde olacak:

GEÇİCİ MADDE 10 - Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle,

a) Kanunun 6. maddesinin 3 numaralı fıkrası ile Geçici 9'uncu madesinin 1 numaralı fıkrasının a bendinde belirtilen süreler içinde başvuramayanlara bu madenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 aylık ek süre başvuru süresi,

b) Kanunun 6. maddesinin 8 numaralı fıkrası gereğince yapılan tebligatta belirtilen bedeli 3 aylık sürede ödemeyenlere ile Geçii 9. maddesinin 1 numaralı fıkrasının b ve c bendlerinde belirtilen ödeme sürelerinde ödemeyenlere 31 Aralık 2020 tarihine kadar ek süre verilir.

Editör: TE Bilisim