ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinin ardından, Trump'ın bu kararına Beykoz’dan tepki yağdı.

Program, AK Parti Gençlik Kolları'nın Beykoz Belediye Meydanı'ndan 500 kişilik genç grupla miting alanına yürümesiyle başladı.



Beykoz'da çok sayıda vatandaş Cuma namazı sonrası bir araya gelerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Beykoz'da Cuma namazı sonrasında bir araya gelen yüzlerce vatandaş Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Düzenlenen protesto mitingine Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, İBB Belediyesi Başkan Danışmanı Adem Sefer, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel, yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.



Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptığı konuşmada; 'Müslümanlar var oldukça, Kudüs bizim emanetimizdir'

"Bugün sizi burada, bir heyecan bir araya getirdi. Bir sevgi bir aşk bir araya getirdi. Cuma saatinin hemen Jojobet akabinde, Beykoz Meydanı’nı hınca hınç dolduran siz değerli aziz hemşehrilerim; sizi buraya taşıyan bir inançtır, sevdadır. Siz bir inancın sembolüsünüz. Bir inancın mensuplarısınız. Sizler buraya boşuna gelmediniz. Buraya bir dava için geldiniz. Yıllardır Müslümanlara reva görmek istenilen bir olayı pretoste etmek, kınamak için buradasınız. Bu dava bütün Müslümanların 1400 yıldır devam eden Kudüs davasıdır. Kudus biz Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, HZ. Muhammedin, Rabbimizin emanetidir. Kudüs’ü daha önce alıp, Müslümanların emaneti haline getiren büyük komutanların Selahattin Eyyübilerin, Kılıçaslanların emanetidir.

Kudüs ile oynanmasına, kafa bulunmasına canımızla, malımızla her şeyimizle feda olsun diyerek yola çıkarız. İşte bugün dünyanın emperyalist güçleri olan, Siyonistlerin arkasında duran ABD’si ve yanında duran kimler varsa bilsinler ki; Müslümanların yer yüzünde bir tanesi yaşadığı süre içerisinde, Kudus’ü başka amaçla kullanamayacaklardır. Buna Allah fırsat vermeyecektir. Müslümanlar asla razı olmayacaktır.



Kudüs'e sahip çıkanın arkasında Allah-u Teala vardır

Burada bulunan insanlarımız olduğu süre içerisinde Allah’ın izniyle ne Siyonistlerin maksatları, emperyalist güçlerin arzuları yerine gelecektir. İnancımızla, kanımızla, bütün her şeyimizle bir gücüz. Kudüs’ün arkasına sahip çıkanın arkasında Allah-u Teala vardır. Çünkü Allah’ın yeryüzündeki evlerinden bir tanesidir. Üç dinin önem verdiği, sahiplendiği mübarek bir yerdir. Allah resulünün arşa çıktığı yerdir. Bizler Müslümanlar olarak bu yüzden rıza gösteremeyiz. Biz orayı bu şekliyle koruyorken, aynı zamanda diğer din mensupların da mukaddes emanetlerini korumuş oluyoruz. Ecdadın bize emanet ettiği yerleri canımızla, kanımızla korumakla mükellefiz.

Yer yüzünde barış ancak Kudüs’ün bağımsız ve hür olmasıyla mümkün olacak. Eğer yeryüzünde kıyamet kopacak ise bu Kudüs’ün üzerinde oynanacak bir oyunla gerçekleşecek. Dünya emperyalist güçler eğer yeryüzünde barışın olmasını, zulmün olmamasını istemiyorlarsa Kudüs’e saygı göstermek zorundalar. Kudüs vazgeçilmezimizdir.

Asla onların isteklerine bırakmayız. Bütün gücümüz Kudüs için feda olsun." şeklinde konuştu.



AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan yaptığı konuşmada; 'Kudüs, kutsallığın başkentidir'

"Bu meydan da sizlerle çok farklı nedenlerle bir araya geldik. Ama bugün gönlümüz sızlayarak, adeta hüzün dağlarıyla sizlerle beraberiz. Kudüs, kutsallığın başkentidir. Birkaç yıl evvel o topraklara gitmek nasip oldu. Ecdadımız, Müslümanlar, Müslüman Türkler, Kudüs’ü yüzlerce yıl eğemenliği altında tuttular. Bu süre içerisinde bu kutsallığın başkenti olan, Yahudilerin, Hristiyanların hiçbir kutsalına dokunulmadı. Bugün Hristiyanların en önemli klişelerinden birisi olan Kıyamet Klisesi’ni Protestanlar, Ortodokslar ve Katolikler kendileri temizleyemedikleri için Müslümanların ve Türklerin adaletine güvendikleri için onlara emanet etmişlerdir. Hiçbir şekilde biz hiçbir kutsala dokunmayı düşünmedik. Çünkü biz hak diniz. Hak, her şeyi kapsayandır. Kudüs, Müslümanların ve Türklerin egemenliğinden çıktı. O günden beri, oradaki zulüm her geçen gün arttı. İki gün önce ABD Başkanı Trump’ın ifadeleri ama o ifadeden daha önemli olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun söylediği şeydir; Üç bin yıldır beklediğimiz hayal gerçekleşti. Beklediği şey nedir. Kudüs ve vaad edilmiş topraklar.

Tekrar diriliş bu topraklardan olacaktır

Beykoz’dan İsrail’e sesleniyorum. 3 milenyum değil, 30 milenyum daha hayalini kuracaksınız. Bugün bizlere çok iş düşüyor. İnşallah tekrar diriliş bu topraklardan olacaktır. Cumhurbaşkanımız, o zaman Başbakandı ve TBMM kürsüsünden şöyle seslenmişti; Herkes sussa, herkes gözünü yumsa, herkes sırtını dönse, biz Türkiye olarak; Mescid-i Aksa’ya (Kudüs), Kubbet-üs-Sahra’ya sırtımızı dönmeyecek, gözümüzü yunmayacak ve onlar için haykırmaya devam edeceğiz. Bundan yaklaşık 1.5 yıl evvel bunun provasını bu topraklarda gerçekleştirdi. Ben inanıyorum ki; Beykozlu da, İstanbullu da, tüm Türkiye’de canıyla, manıyla, kanıyla feda edeceğinden şüphem yoktur. Ben bu karara değil, bu kararla beraber arkasından nasıl bir fitneyi çıkarmayı planladıklarını merak ediyorum. Ama bu düşünce yeryüzünün hiçbir yerinde muvaffak olamayacakladır." ifadelerini kullandı.



Avrupa Birliği eski Bakanı Eğemen Bağış; 'Kudüs sahipsiz değildir'

"Kudüs bizimdir, insanlığındır. Kudüs, Museviler, Hristiyanlar ve Müslümanlar için çok kutsal bir yerdir. Kudüs, ABD Başkanı Trump’ın iç siyasete malzeme yapamayacağı kadar büyük bir medeniyet merkezidir. Dünya’da kişi başına düşen refahın en yüksek olduğu coğrafya olarak kabul edilen Avrupa’nın başarılı olmasının iki sebebi vardır. Bir tanesi 60 yıldır Avrupalılar bir daha savaşmama kararı almaları ve serbest ticaret yapmalarıdır. Bunu da 500 milyon insanla gerçekleştirmişlerdir. Ama Müslümanlar 1.5 Milyar nüfusa sahiptir. Libya’dan, Endonozya’ya, Hindistan’a kadar bunu biz başarabilsek geleceğimiz noktayı düşünün. Ama bugün İslam Coğrafyası’nda savaş var.



Müslüman’ı, Müslüman’a kırdırmaya çalışıyorlar.

Libya’nın günlük petrol satışı 500 milyon Euro idi. Kaddafi’yi bahane ettiler, Libya’yı karıştırdılar, 11 kabile yıllardır savaşıyor ve ekmeğe muhtaç hale getirdiler. Irak, medeniyetin başkenti Bağdat. Yıllardır Irak, Bağdat kan ağlıyor. Kaşmir’de Müslümanların kanayan yarası ikide bir kaçıyorlar. Kıbrıs’ta maalesef devamlı gerilme ortamı yarattılar. Saray Bosna’da bu olaylardan bağımsız kabul etmeyin. Bu ülke İslam Coğrafyasının en büyük umududur." dedi.

Beykoz'da düzenlenen miting edilen duaların ardından sona erdi.

       
Editör: TE Bilisim