Cumhuriyet Halk Partisi'nin son Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Köseler oldu. 


Cumhuriyet Halk Partisi, Beykoz Belediyesi Başkanlığı ve meclis üyesi aday adaylığı süresini uzatmasının ardından, Alaattin Köseler CHP İstanbul İl Başkanlığı'na giderek Canan Kaftancıoğlu'na dosyasını teslim etti.


AK Parti, Beykoz'da adayını Zeytinburnu'ndan getirmesinden sonra Beykozlu vatandaşlar, gözü Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayına çevirdi.


Beykozlu vatandaşlar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın Beykoz Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinden sonra "Beykoz'u Beykozlular bilir, İTHAL Başkan istemiyoruz, Beykoz'u, Beykozlular yönetsin, Beykozlu Beykoz'da kalacaksa dışarıdan aday neden getiriyorlar" tepkilerine neden oldu.


Beykozlu vatandaşların bu söylemlerini göz önüne alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Beykozluluğu ile ön plana çıkan bir aday tercih edeceklerini ve sahada tanınırlığa çok önem verecekleri bilgisine ulaşıldı.


Eski Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in adaylığı sonrası CHP Genel Merkezi, Beykoz'da anket çalışmalarına çok önem verdi. "Tanınırlık anketi ve hangi adaya oy verirsiniz" sorularının sorulduğu anketlerde Köseler'e ciddi teveccüh olduğu öğrenildi.


Beykozlu vatandaşların gerek sosyal medyada, gerek kahve köşelerinde; "Alaattin Köseler iyi bir Beykozlu, Beykozlular onu, o da bizi iyi tanır, Beykoz'un sorunlarını iyi bilen bir isim ve CHP'nin adayı Alaattin Köseler olursa İTHAL başkan Murat Aydın karşısında seçimi rahatlıkla kazanır, İTHAL Başkana oy vereceğimiz Beykoz'un öz evladına oy veririz" gibi söylemlere sebep oldu.


Beykoz gündemini üç günde değiştiren Köseler, ankette çıkan 3 isimden birisi olduğu ve değerlendirme aşamasında olduğu konuşuluyor.


Köseler için Mansur Yavaş örneği anlatılacak!


Köseler'in 2014 yılında MHP adayı olmasından dolayı tepkili vatandaşlara ise CHP'li üyeler, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş örneği gösterileceği ve Ankara'nın sadece Mansur Yavaş ile nasıl kazanılacağı biliniyorsa, Köseler ile de Beykoz'un kazanılacağı" anlatılacağı ve bu sayede örgüt içerisinde yumuşamayı sağlayacakları öğrenildi.


Alaattin Köseler Kimdir ?


1960 yılında Beykoz'da doğdu. 1972 yılında Paşabahçe ilk okulu mezunu, 1975 yılında ise Ziya Ünsel Ortaokulu'ndan mezun oldu. 1978 yılında Paşabahçe Ferit İnal Lisesi'nden mezun olan Köseler, 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu. Beykoz Spor Kulübü'nde 12 yıl Basketbol oynadı. 1999 yılında DSP'den Beykoz Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.


 

Editör: TE Bilisim