Beykoz Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yılmaz Gökgöz'e verdiği demeçte, siyasete mesafeli olmadığını ifade eden Mimar Ahmet Erkurtoğlu’nun ismi Beykoz’da anılmıştı.



Ahmet Erkurtoğlu, sesleri yükselmeye başladı

Geçtiğimiz ay Beykoz Gündem'e yaptığı açıklamalar ile siyasete mesafeli olmadığını belirten Erkurtoğlu, görev verilirse her zaman hazırım demesi üzerine, İstanbul ve Ankara'daki siyasilerin dikkatini çekmişti.

Erkurtoğlu yaptığı projeler ile büyük beğeniler toplamış ve sayılı mimarlar arasına girmeyi başarmıştır.

Beykoz’un kentsel dönüşüm alanı olmasından dolayı Beykozlular da; Beykoz'a gelecek adayın mimar birini istemesi, siyasilerin de bu noktada Mimar Ahmet Erkurtoğlu'u değerlendirmeye aldığı öğrenildi.



Beykozlular, Ankette Ahmet Erkurtoğlu'u tercih etti 

Beykoz Gündem Gazetesi'in yaptığı ankette "Beykoz'da Adaylık Başvurusu Yapmayanlardan Sizce Kim Aday Gösterilmeli?" sorusu soruldu.

Beykoz Belediyesi Başkan adaylığına başvuru yapmayan 4 ismi Beykozlulara sorduk. 2 bin 480 kişinin oy kullandığı ankette, Ahmet Erkurtoğlu (1.277) oy alırken, Osman Şimşek (837) oy aldı. Şimşek'i 353 oy ile Alaattin Köseler ve 138 oy ile de Ali Zengin takip etti.



Beykoz Gündem Gazetesi'nin gündeme getirdiği Ahmet Erkurtoğlu’nu, Beykozlu, Şileli ve Kadıköylü vatandaşlar, 'böyle kaliteli işler yapan bir mimarın bizim ilçemizde aday olması, bizler için bir lütuftur' şeklinde yorumluyorlar.

Kadıköy, Ataşehir, Şile ve Beykoz gibi birçok ilçeye yakıştırılan Mimar Ahmet Erkurtoğlu’nun ismi son olarak da Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer tarafından kaleme alındı.

İşte Yalçın Bayer'in Erkurtoğlu'nu kaleme aldığı yazısı;

‘’O'nun için diyorlar ki “Aday kriterlerinde kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan, güler yüzlü ve mimar”. Bu kişi Ahmet Erkurtoğlu; ahlaklı ticaret anlayışı ile Kadıköy yöresinde daha çok tanınıyor. İsmi bir anda CHP’den Kadıköy, Üsküdar ve Beykoz’a önerilmeye başlanmış. Nüfusunun üçte biri Kastamonulu olduğundan, İnebolu’lu Erkurtoğlu’na Beykozlular daha çok asılıyorlar. Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atmış, İstanbul Yüksek Anıtlar Kurulu üyeliğinde bulunmuş. Kentsel dönüşüm sürecinde 750’si Kadıköy’de olmak üzere, 1000’e yakın binanın kentsel dönüşüm projeleri yapmasına rağmen bu kentsel dönüşümün yanlış olduğunu savunan ve ada bazlı dönüşümünü öneren ilk mimarlardan biri. Bunu cesurca dile getiriyor. Çeşitli il ve ilçelerde ‘bilabedel’ yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri ile de biliniyor. Gönlü CHP’den yana, “Kastamonulularla birlikte olmak isterim” demesi de ilginç.

Editör: TE Bilisim