Beykoz’lu gaziler ve şehit aileleri 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde tertip edilen yemekte vatan için kahramanca canını ortaya koyan şehit ve gazilerimize minnet duyguları dile getirildi.

İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesislerinde yapılan programa Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç,  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, İBB Belediye Başkanı Danışmanı Adem Sefer, İlçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.



Gazi Kaşıtoğlu: "Bu özel gün yüzyıllar boyu kutlanmaya devam edecek"

İBB Meclis Üyesi ve Gazi Muharrem Kaşıtoğlu: "Bu ülke toprakları doğal coğrafyası gereği pek çok savaşlar, badireler atlatmış, atlatmaya devam ediyor. Tarihten bugüne bugünden de yarına bu topraklar üzerinde özgürce refah ve huzur içerisinde yaşamanın en temel taşı vatan uğruna gözünü kırpmadan şahadete koşan bu toprağın evlatları dün başkalarıydı, bugün bizler ve yarın da bizler gibi başkaları olacaktır. Bu özel günyüzyıllar boyu kutlanmaya devam edecektir.

Kaşıtoğlu sözlerini, Türk Şair Hüseyin Nihal Atsız'ın 'Kahramanlık Şiiri' ;

Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,
Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.
Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;
Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir.

Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından
Koşar adım gitmeli onların arkasından.
Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından
İleriye atılmak ve sonra dönmemektir.” ile sonlandırdı.

7

Kaymakam Katırcı: "Bu memleketin her ailesinde bir gazi bir şehit vardır”

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: "Bu memleketin şehidi de bitmeyecek, gazisi de bitmeyecek çünkü bu memleketin düşmanı bitmeyecek ve daha acısı bu memleketin haini bitmeyecek. Düşmanlarla hainlerle mücadeleyi en güzel bir biçimde yapabildiğimizi 15 Temmuz’da gösterdik. Bu memleket her ailesinde her evinde en az bir gazisi, bir şehidi olan bir toplumdur." dedi.



Başkan Çelikbilek: "Vatan sevgisi imandan gelen bir sevgidir."

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek:" Vatan bu millet için Müslümanlar için çok farklı bir değerdir. Vatan sevgisi, imandan gelen bir sevgidir. Bu millette bu iman var oldukça ne gazimiz eksilir, şehidimiz " diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim