Türkiye’nin tüm illerinden insanların bir arada yaşadığı Beykoz'da, 18 hemşehri derneğine bir yenisi daha ekleniyor.

Beytaş Cafe&Restoran'da bir araya gelen Amasyalılar, Beykoz'da bulunan 18 hemşehri derneğine bir yenisinin daha eklemek için istişare toplantısı yaptı.

Beykoz'da 4 bin 500 Amasyalı yaşadığını söyleyen Zafer Aslan, "Beykoz'da 18 yöre derneği bulunmaktadır. Amasyalı hemşehrilerim ile sık sık bir araya geliyorduk ve neden bir dernek kurmuyoruz diye birbirimize kızıyorduk. En son bu konuyla ilgilenme kararı aldım ve arkadaşlarımla düşüncemi paylaştım. Hemşehrilerimin bu konuyla ilgili yakından ilgilenmesi beni çok memnun etti. Bu konuyla ilgili istişare etmek için bir kahvaltıda buluşalım dedik ve gördüğünüz gibi bugün buradayız.

Çok değerli dostlarım, çok kıymetli hemşehrilerim, Beykoz'da yaşayan 4 bin 500 Amasyalının sesi, kulağı, kültürünü yaşatması için dernekleşmemiz şarttır. Sıkıntılarımızı, üzüntümüzü, mutlu günümüzü paylaşacağımız bir çatımız olmalı ve bunun içinde dernekleşmemiz gerekiyor. Eğer sizlerde isterseniz, bir çatımız olsun diyorsanız, ben  "Beykozlu Amasyalılar Derneği'ni" kuralım. Ben elimi taşın altına sokarım, sizlerin de kuruluş aşamasında yanımda olmanızı istiyorum.

Derneğimiz olmadığından dolayı bir çok hemşehrimizin içinde burukluk olduğunu biliyorum. Çayır şenlikleri olduğunda her yöre derneği yöre sanatçısını, töresini, yiyeceklerini sunuyor ve eğleniyor. Açıkçası bu etkinliklere her katıldığımda Amasyalılar Derneği'nin de etkinliğini görmek istiyorum. Görmediğim zaman da içimde burukluk oluşuyor. Tabi bu derneği kurduğumuzda tabela derneği değil, hizmet derneği olmalıyız. Tabela derneği olacaksak zaten hiç başlamayalım. Ama eminim ki burada bugün bir araya geldiğimiz dostlarımın, hemşehrilerimin canı gönülden bu derneğin kurulmasından yanadır. Allah'ın izniyle önümüzdeki ay derneğimizin kuruluş aşamasını tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

3 Kasım Cumartesi günü son toplantısını yapacak olan Amasyalılar, Kasım ayının sonunda "Beykozlu Amasyalılar Derneği" kuracağı öğrenildi.



 
Editör: TE Bilisim