Beykoz Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte ilçe genelindeki fırın ve marketlerde hijyen, sosyal mesafe, pide fiyatı ve gramajı denetimlerini artırdı. 

Beykozluların huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan Ayı geçirmesi için çalışan zabıta ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yürüttükleri hijyen, sosyal mesafe ve fahiş fiyat denetimlerinin yanı sıra sofraların gözdesi pide imalatı, gramajı ve fiyatı konusunda incelemelerde bulundu.   
Ramazan denetimleri kapsamında ilk olarak ilçedeki 37 fırında denetim yapılırken 1 fırına eksik gramajdan cezai işlem uygulandı, 39 marketten 5’ine ise ceza kesildi.  

İlçe genelindeki fırın ve marketlerde özellikle çalışanların eldiven, bone ve maske kullanıp kullanmadığını kontrol eden zabıta ekipleri, gıda mühendisleriyle birlikte imalathanelerdeki üretim koşullarını da denetledi. 

Marketlerde ise hijyenin şartlarının yanı sıra fahiş fiyat, sosyal mesafe, müşteri sayısı, manav ürünlerinin poşetlenip poşetlenmediği ile açılış kapanış saatlerine bakıldı.  

Belediye ekipleri ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Ramazan tedbirleri genelgesine göre fırınların pide ve ekmek üretimlerini iftardan 2 saat önce sonlandırıp sonlandırmadıklarını da kontrol etti.

Editör: TE Bilisim