Trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulama daha hayata geçiriliyor. Artık Beykoz'da ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak.

Beykoz’da kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması yapıldı.

YAYA GEÇİDİNDE BİR ŞERİT KIRMIZIYA BOYANDI

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" farkındalık çalışması kapsamında Kaymakam Cengiz Ünsal ve Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam “Yayalar Önceliğimiz” sloganı ile ellerine fırçaları alarak yaya geçidindeki bir şeridi kırmızıya boyadılar.

Beykoz Belediyesi önünde düzenlenen etkinlik; Beykoz'a vekaleten bakan Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Fatih Sağlam ve Feruz Kutsal, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç, polis ekipleri ve çevrede ki vatandaşların katılımları ile gerçekleşti.

Kaymakam Ünsal’ın seyir halinde olan araç sürücülerini durdurarak günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanmış broşürler dağıtmasıyla etkinlik sona erdi.

Editör: TE Bilisim