Beykoz’da İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üzerindeki vatandaşların sokağa çıkmasını yasaklamasının ardından Beykoz Emniyet Müdürlüğü, sokağa çıkan yaşlıları uyarıda bulunacak. Beykoz’da denetim yapacak olan emniyet güçleri yasağa uymayanlara idare para vezası uygulayacağı öğrenildi. 

Beykoz’da İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri sokağa çıkma yasağına uymayan 65 yaş üstü kişilere yarından itibaren ceza yazmaya başlayacağı öğrenildi. Özellikle sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan bazılarının yasağa uymadıkları görüldü. Kimlik kontrolü yapacak olan polis ekipleri, 65 yaş üstü vatandaşları evlerine gitmesi konusunda uyaracak, gitmek istemeyen vatandaşlara da cezai işlem uygulayacak.

Corona virüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklandı. Yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak.

TCK’nın 195'inci maddesinde “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibaresi bulunuyor. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler bu yasaya göre de ceza alabilecek.

Editör: TE Bilisim