Siyaset nasıl ilginç bir mecra değil mi? Bundan çok değil 1 ay kadar önce MHP'nin Muharrem Kaşıtoğlu'nu ve İyi Parti'nin de Bilgehan Murat Miniç'i Aday göstereceğini öngörüyorduk. Bugün geldiğimiz noktada ise MHP'nin de İyi Parti'nin de Beykoz'da aday çıkarmayacağını; MHP'nin Zeytinburnu'ndan gelen Belediye Başkanı Murat Aydın'ı ve İyi Parti'nin ise CHP'nin muhtemel adayını destekleyeceğini anlıyoruz. Büyük olasılıkla CHP, geçtiğimiz seçim MHP'den aday olan eski CHP'li ve daha eski de DSP'li olan Alaattin Köseler'i aday gösterecek.

Şimdi, AK Parti, CHP ya da Saadet Partisi bu seçimi nasıl kazanır ve kazanırsa ne olur, bunu bir değerlendirelim:

1- AK Parti

Eğer Sayın Murat Aydın seçimi kazanmak istiyorsa, çok ama çok fazla çaba göstermesi gerekecek. Yani bana sorsalar, Murat Bey'in seçimi kazanmasının çok zor olduğunu ve belki de AK Parti tarihinde bir ilk olacaksa da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük bir cesaret örneği göstererek, Beykoz Adayı'nı zsman daha da geç olmadan değiştirmesi gerekir. Elbette gönlüm, henüz işlerini tamamlayamadığından yakınan, Yücel Çelikbilek'tir. Nedenini geçmişte çok anlattım ama okumayanlar için özetleyeyim: Yücel Çelikbilek, Beykoz'u bir tespih gibi düşünürsek, işte o tespihin imamesidir. Onu çıkartırsanız, tespih dağılır. Yücel Çelikbilek, siyaseti de bir kenara koyarsak, Beykoz'un 45 mahallesine karış karış hâkim olan 250 binlik nüfusta tek kişidir. "Ben Beykoz'u çok iyi tanıyorum" diyen kim varsa Çelikbilek onu suya götürür, susuz getirir. Bilgi konusunda ilçedeki herkese tur bindirir. Buna AK Parti'nin mevcut ve geçmiş tüm alt-üst düzey yöneticileri de dahildir ve onlar da bu gerçeği çok iyi bilir. Sayın Çelikbilek, aklını, ruhunu bu ilçeye teslim etmiştir.

Ancak dediğim gibi Yücel Çelikbilek dışında birisi de Beykozlu olmak kaydıyla yine Aday gösterilebilir. Yeter ki, en azından bu konuda da Sayın Yücel Çelikbilek'in fikri alınsın. İmame çıkarılacaksa en azından görüşüne de başvurulsun. Yok, eğer Murat Aydın'da ısrarcı olunursa, seçilmesi halinde bile ilçede sular durulmayacaktır; bu gerçek şimdiden herkes tarafından bilinmelidir.

Bir kere Beykoz, zor bir ilçedir. 250 bin nüfus 'az' gibi görünse de çoğunluğu Karadenizli olduğundan, öyle kolay yönetilebilecek bir yer değildir. İlçede farklı demografik ve gelir düzeyi olan insanlar, içiçe yaşamaktadır. Dolayısıyla buraya Başkan olacak kişi "helvaya" yeri geldiğinde "halva" demesini de bilebilmelidir.

Sayın Murat Aydın'ın Beykoz'un 45 mahallesine hâkim olması biraz zaman alacak. Üstelik, Beykoz'u bisikletle gezmek de kendisi için pek kolay olmayacak. "Seçilsem de seçilmesem de Beykoz'a taşınacağım" diyen Sayın Murat Aydın, sanırım çok sevdiği bisikletini Zeytinburnu'nda bırakmak zorunda kalacak. Üstelik, geldiği Zeytinburnu'nu mahalle olarak da toprak genişliği olarak da sorunları olarak da 10'a katlayan Beykoz'u yönetmesi için ya Yücel Çelikbilek'e hatırı sayılır bir ücret karşılığı 'Danışman' olarak atayacak ya da seçeceği Meclis Üyelerine ilaveten her mahalle için 1 tane olmak üzere 45 Danışman tutup, buna rağmen de başı ağrımasın diye Allah'a sığınacak. Sayın Murat Aydın için Beykoz Belediye Başkanı olmak zor ise seçildikten sonra onu yönetmesi 5 kat 10 kat daha zordur; bunu ileride anlayacak.

2- CHP

Daha önce de yazdım: İstanbul ve Ankara'da cesur davranıp, sağ kökenli adayları gösteren CHP Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Beykoz'da da aynı cesareti gösterebilmeli. Bu cesur karar, hem Beykoz'da seçim kazanmak adına kendisine bir şans verecek hem de partiyi ve ilçe teşkilatını toparlamak adına önemli bir fırsat sunacaktır. Benim daha önceki yazılarımda yazdığım gibi adayım Bilgehan Murat Miniç'tir. İyi Parti ile birlikte 'ittifak' adayı olacak bir Murat Miniç, kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ve üstelik rakiplerine de fark atarak ipi göğüsleyebilecektir. Ancak tersi bir durumda ve üstelik İyi Parti'nin de Murat Miniç'i Aday göstermesinin önünü kesecek olası bir Alaattin Köseler adaylığı, Beykoz Belediye Başkanını CHP'li yapmayı 1 seçim dönemi daha erteleyecektir.

Sayın Alaattin Köseler'in olası Başkan olarak seçilmesi sonrası ise bir önceki maddede yazdığım gibi Sayın Köseler de çok ama çok büyük zorluklar çekecektir. Üstelik Murat Aydın'ın ve

onun kuracağı kadronun da AK Partili olduğu düşünüldüğünde, zorluk derecesi katlanarak artacaktır. Öte yandan Sayın Köseler, Belediye adına yapılacak işlerde bunu samimiyetle vatandaşa aktarmak konusunda Bilgehan Murat Miniç'in oldukça gerisindedir. Beykoz, Sayın Alaattin Köseler kararıyla, bir olası Coşkun Tosun, bir Gökhan Taneri Vural Başkanlığı'ndan daha samimiyetsiz bir ortamda Başkanlık görevini yürüyecektir. Çünkü kabul edilmelidir ki, Beykoz ile ilişkisi sadece seçimden seçime başlayan ve seçim sonrası kaybolan bir Alaattin Köseler, Zeytinburnu'ndan gelen Murat Aydın'dan belki 1 adım önde ancak diğer tüm olası Beykozlu adayların gerisindedir.

3- Saadet Partisi

Seçim döneminin en sabırlı partisi Saadet Partisi'dir. Benim "Murat Miniç'i dışarıdan ya da doğrudan desteklesinler" önerimi bile havada bırakarak, MHP ile flörtü sona eren Sayın Muharrem Kaşıtoğlu'nu Aday gösterdiler. "Acaba Bağımsız Aday mı olacak" derken, Beykoz'un ve özellikle de Yeni Mahalle'nin Kavacık'ın büyük bir muhabbet beslediği Kastamonulu Muharrem Kaşıtoğlu'nu Aday gösterdiler. Şimdi ise belki de İyi Parti ile CHP'nin dışlayacağı Bilgehan Murat Miniç ile de temasa geçerek, yine benim tezim olan "Kastamonulu Muharrem Kaşıtoğlu ile Giresunlu Murat Miniç'i tek çatı altında" birleştirecekler. Böyle bir olasılık ise Saadet Partisi'ni geçmişte Yücel Çelikbilek'li yıllarına geri döndürecek. Kesinlikle sabrederek, yine en doğrusuna karar verecekler.

Seçilmesi durumunda mı? Sayın Kaşıtoğlu zaten bu dönemin Belediye Başkan Yardımcılığını yapmış bir isim... Beykozlu... E, Sayın Murat Miniç de ilçeyi ve dinamiklerini çok iyi etüt etmiş bir isim... İlçede pek çok kişinin ve hatta diğer adayları destekleyenlerin bile tebessümle karşılayacağı bir sonuç olacak.

Peki, tüm bu saydıklarım ne zaman olacak? Önümüzdeki hafta CHP de kararını verdikten sonra olacak.

Bakalım Beykoz'da nasıl bir denge oluşacak?
Editör: TE Bilisim