İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Anadoluhisarı Efsane Muhtarı Nazmiye Korkmazlar ve ebediyete intikal etmiş Beykozlu muhtarlar Otağtepe Kafe’de rahmetle anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Otağtepe Kafe’de gerçekleştirilen programın sunuculuğunu Gazeteci-Yazar Arzu Başlantı sundu.

Kavacık Otoğtepe Kafe&Restoran’da gerçekleşen anma Programına, CHP Genel Başkan Danışmanı Nuray Çepni, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, Beykoz Muhtarları Dernek Başkanı Sedat Altun, BİSK Başkanı Asım Özdemir, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Muammer Koç, Deva Partisi İlçe Başkanı Hikmet Baki, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ayhan Uzunyayla, eski ve yeni muhtarlar, geçmiş dönem belediye başkanları, Beykoz’un siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve parti temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Özer Özal ve Ertan Ertaş’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda merhume Nazmiye Korkmazlar ile Beykoz’un merhum muhtarları için dualar edildi.

Programda açılış konuşmasını yapması üzere merhume Nazmiye Korkmazlar’ın kızı Anadolu Hisarı Mahallesi Muhtarı Güzin Merve mikrofona davet edildi.   

Anadoluhisarı Mahalle Muhtarı Güzin Merve 

“Annemi benim size anlatmam kadar yanlış bir şey olamaz. Anneme anne diyen, annemin de onlara evlat dediği Beykozlular hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Bizi bugün yalnız bırakmadınız, teşekkür ediyorum.” dedi.

Güzin Merve’nin konuşmasının ardından İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık’a mikrofon verildi.

İBB Muhtarlar Dairesi Başkanı Yavuz Saltık

“Bugün Anadoluhisarı’nın efsane kadın muhtarı Merhume Nazmiye Korkmazlar’ı ve Beykoz’un merhum mahalle muhtarlarını anmak için bir aradayız. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı olarak muhtarlarımızın her türlü ihtiyacına koştuğumuz gibi ebediyete irtihal etmiş muhtarlarımızı da anmayı sorumluluk olarak görüyoruz. Bu minvalde Sayın başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun sizlere ulaştırmamı istediği selam ve hürmetlerini sunuyorum.”
Anma programına katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür ederek sözlerine devam eden İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık konuşmasına şöyle devam etti: “Öyle meslekler vardır ki, topluma mal olmuş makamlardır. Mahallesinde yaşayan insana, hayvana, doğaya hizmet eden muhtarlık da böyle bir makamdır. İşini aşkla yapan muhtarlarımız vefat etmiş olsalar da isimlerini sadece arşivde değil, gönüllerde de yazılı olur, efsane olurlar.38 yıl büyük aşkla Anadoluhisarı’na hizmet eden Nazmiye Korkmalar gibi. Vefat etmil mahalle muhtarlarımız gibi.
45 mahallesi, 19 köy yerleşkesi ile Beykoz’un İstanbul için bir sağlık ve saadet merkezi haline gelmesinde büyük emekleri olan kıymetli muhtarlarımızı unutmadık ve unutturmamak bizlerin insani sorumluluğudur; çünkü iyi insanlar, güzel insanlar unutulmamalıdır.
Ebediyete irtihal etmiş değerli muhtarlarımız, yaptıkları hizmetler ve insani değerlerle toplumsal hafızamızda yer ettiler ve Beykoz’u bizlere emanet ettiler. Bize düşen görev bu emanete sahip çıkıp daha yükseğe taşımak ve bizden sonrakilere bırakmaktır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman siz muhtarlarımızın yanında ve hizmetinizde olduğunu unutmayın. Ve son olarak merhume Nazmiye Korkmazlar ve merhum muhtarlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek konuşmamı sonlandırıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Nuray Çepni, “Beykoz’da 40 yılı aşkın muhtarlık görevini yürütmüş olan Nazmiye Korkmazlar ve Beykoz’da görev yapıp hakkın rahmetine kavuşmuş muhtarlarımızı anma programında bir araya geldik. Allah hepsinin mekanını cennet eylesin. Böyle bir programa öncülük eden Muhtarlar Dairesi Başkanı Yavuz Saltık ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Arzu Başlantı programda merhum Nazmiye Korkmazlar’ı anlatmaları için mikrofonu davete katılım sağlayanlara vererek duygu ve düşüncelerini aldı. 

Nazmiye Korkmazlar ve merhum olan Muhtarlar için hazırlanan slayt gösterisinin ardından Nuray Çepni, Yavuz Saltık ve Cemal Sataloğlu katılımcıları uğurladıktan sonra program hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim