Yerel Seçimlerin gerçekleşmesine 26 gün kala Beykoz'da akıl almaz bir ihmal yaşandığı ortaya çıktı. Beykoz Bağımsız Belediye Başkan Adayı Cabir Soylu'nun şikayeti ve ilçedeki CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin pankartlarını toplatma talebi, bir skandalı ortaya çıkardı. Buna göre, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'nun 23 Şubat 2019 tarihli kararına göre Beykoz'da belirlenen noktalara pankart asmak yönündeki talep, yalnızca AK Parti ve Türkiye Komünist Parti (TKP)'den gelmiş. Bunun yanı sıra Beykoz Belediye Başkanlığı için Bağımsız olarak aday olan Cabir Soylu ve İBB'nin Bağımsız Adayları Doğan Duman ve Vedat Öztürk de Beykoz'da izni bulunan diğer kişiler olmuş.

Öte yandan Beykoz Gündem Genel Yayın Yönetmeni Ferdi Güngör, tablonun bir skandal olduğuna dikkat çekerek, şunları söylüyor:

"Bu yaşanılanlar tam anlamıyla bir skandaldır. Siyasi partilerin hukuki anlamda danışmanları yok mu? Olmaz mı? AK Parti'nin ve TKP'nin düşündüğü bu pankart asma hakkını CHP gibi İyi Parti gibi Saadet gibi partiler nasıl düşünmezler? Şimdi seçim gününe kadar Beykoz'un dört bir yanında belki seçmenin de dikkatini çeken garip bir afiş kavgası başlayacak. Çünkü izin süresini kaçıran partiler, buna karşın izinleri varmış gibi pankart asınca, illegal bir iş yapmış olacaklar. Belki yasal olarak pankartlarının kaldırılmasını bile 'Suç bizim' diyerek itiraf edemedikleri için seçmene bir mağduriyetmiş gibi anlatacaklar. Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın, bu yaşananlar bir konsantrasyon eksikliğidir, bir skandaldır. Türkiye'deki muhalefetin de nerede olduğunu gösteren küçük bir örnektir. Ne yazık ki, iktidar partisi dışında hiçkimse, iktidar olmayı asla hedeflemiyor. Tek yaptıkları, günü kurtarmak, koltuğu korumak ve iktidarı eleştirmek. Daha kendi sorumluluğunun bilincinde olamayan bir parti, vatandaşa karşı sorumluluğunu nasıl yerine getirecek?"
Editör: TE Bilisim