Beykoz Belediyesi’nin kaçak olduğu iddiasıyla yıkım ekibi gönderdiği adreste istenmeyen olaylar çıktı. Halkın yoğun tepkisi üzerine yıkım kararı ertelendi.

Yenimahalle’de Doktor Besim Paşa Caddesi üzerinde 171 numaralı 3 katlı binanın çatısının izinsiz yapıldığı gerekçesiyle Beykoz Belediyesi yetkilileri bugün 12:00 sularında yıkım kararı ile adrese gittiler. Yıkıma izin vermeyen vatandaşlar ile ekipler arasında gergin anlar yaşandı.

Çok sayıda zabıta ve polis ekiplerinin gittiği adreste istenmeyen olaylar çıktı. Yıkım kararına karşı çıkan iki vatandaş benzin bidonları ile çatı katına çıkarak karara karşı kendilerini yakmakla tehdit ettiler. Saatler süren ikna çabalarının sonuçsuz kaldı vatandaşlar çatıdan inmediler. Bu esnada halkın yoğun tepkisini çeken yıkım ekibine destek amacıyla çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ellerinde benzin bidonları ve çakmakla saatlerce çatıda beklediler

Halkında tepkisi üzerine yıkım kararından vazgeçen ekipler olaylı adresten ayrıldılar.

”Cumhurbaşkanımız kapı kapı dolaşın gönül alın dedi bunlar kapı kapı yıkım yapıyorlar!”

Olaylı yıkıma dair görüşlerini ifade eden mahalle sakinlerinden Beykoz Rizeliler Derneği Üyesi İş İnsanı Kadir Akyıldız şunları dedi:

Çatının 60 cm olmasını gerektiğini söylüyorlar vatandaş kat yapmamış 80 cm’lik çatı yapmış çatının tamamını yıkmaya kalktılar. Fatih Başkan’dan söz aldım bu mesele çözülecek. Cumhurbaşkanımız teşkilata 2023 öncesi kapı kapı dolaşın gönül alın dedi bunlar kapı kapı dolaşarak yıkım yapıyorlar. Böyle olmaz. Bu meseleyi herkese anlatacağım yazıklar olsun.

Editör: TE Bilisim