İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz’da düzenlenen icazet merasimine katıldı.

Beykoz’da Elmalı ve Göksu Kuran Kurslarında yetişen 36 hafıza Ortaçeşme Merkez Camisinde düzenlenen törenle icazet verildi.

İstanbul İl Müftüsü Prof Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kırıkkale Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı Dini yayınlar Genel Müdürü Fatih Kurt ve Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbile’in katıldığı törede hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere icazetleri verildi.

Yılmaz, mutlu bir günde olduklarını belirterek, “Kur’an-ı ezberleyerek hafız ünvanı alan 36 gencimizi tebrik için gerçekleştirdiğimiz böyle bir merasimdeyiz. Kur’an-ı ezberlemek elbette çok şerefli bir iştir. Çünkü Allah Resulu Aleyhisselatu vesselam Ümmetimin en şereflileri onu ezberleyen hafızlardır buyuruyor. O Kuran ki okunması, manası, lafzı ve bize sunduğu düsturlarıyla hayat iddiamızdır. İnananlar olarak ona inanmak, onu okumak, onu ezberlemek, onu anlamak ve yeni gönüllere ulaştırmak bizim görevimizdir.” diye konuştu:

Hafızlık icazetini alan öğrencilerin hafız olmanın birinci adımının hamil-i Kuran olduğuna işaret eden Yılmaz, “Kuran hazinesinin sarayına geldiler. Onlar ellerindeki imkanları ümmetinin ve milletinin istifadesine kullanacaklar. Şimdi hafız olan kardeşlerimizin ikinci adımı alem-i Kuran olmalarıdır. Kuran’ın manasına ve ruhuna sahip olmalarıdır. Üçüncü adımı amil-i Kuran olmalarıdır. Yani Kuran ile yaşayan ve amel eden insanlar olmalarıdır. Dördüncü adımı Kuran davetçisi olmalarıdır. Duamız ve niyazımız bu yöndedir.” İfadelerini kullandı.

Kerim’den kısa süreler okuyarak ilk görevlerini icra etti.

Program sonrası öğlen namazını kılan vatandaşlara cami çıkışında Beykoz Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.
Editör: TE Bilisim