Beykoz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Beykoz'daki göletlere 30 bin yavru sazan bıraktı.

İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Beykoz İlçe Müdürlüğündeki görevli teknik personeller tarafından Beykoz'un göletlerine 30 bin sazan yavrusu bırakılma işlemi tamamlanmıştır.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, bakanlığın 2018 yılı yatırım programında yer alan "Balıklandırma Projesi" kapsamında üretimi Akdeniz Su Ürünleri Arastırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 30 bin pullu sazan yavrusu İshaklı, Paşamandıra ve Cumhuriyet göletlerine bırakıldı.

İlçe Tarım Müdürü Murat Ekinci, "Balıkçılığın sürdürülebilir olması ve balık stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için balık boyu, av aracı vezamanı ile yer yasaklarının balıkların en az bir kez üremelerine imkan tanınması gerektiğini" ifade etti.

Balıklandırma çalışmalarında pullu sazan balığı, hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. 30 bin adet pullu sazan balığı yavrusu ile ilçemizdeki göletlerimizin verimliliğinin arttırılmasına katkı sağlayacaktır.

Ekinci, bu sayede vatandaşların sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edileceğini" ifade etti.

Editör: TE Bilisim