CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beykoz’daki seçim turu kapsamında halk buluşması için geldiği meydanda AK Partinin standını ziyaret etti. İmamoğlu, stant görevlilerinin lokum ikramını alıp yiyerek, teşekkürlerini iletti.

31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Beykoz’da bir dizi temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Paşabahçe meydanında vatandaşlarla buluştu. Burada kendisini dinlemek için gelen coşkulu kalabalığa hitap eden İmamoğlu, vaatlerini ve çözüm önerilerini sıralayarak vatandaşlardan destek istedi.



İMAMOĞLU’NA AK PARTİ STANDINDA LOKUM İKRAMI

İHA'nın haberine göre Paşabahçe Meydanına gelen İmamoğlu, ilk olarak aynı bölgede bulunan AK Parti standını ziyaret etti. Bir süre stant görevlileriyle samimi bir sohbet gerçekleştiren İmamoğlu, AK Parti standında kendisine ikram edilen lokumu alıp yiyerek teşekkür etti. Seçim çalışmalarında stant görevlilerine başarı dileklerini ileten İmamoğlu, daha sonra ise seçim otobüsüne çıkarak coşkulu kalabalığa seslendi.

“BEN TEMKİNLİ BİR İNSANIM BİRİSİ BİR ŞEY SÖYLEDİ DİYE BİR ŞEY SÖYLEMEM”

Halk buluşması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, bir muhabirin, Binali Yıldırım’ın 500 bin istihdam oluşturulacağına ilişkin söylemini hatırlatması üzerine, “Yani sevindim en azından belediye başkanlarının işsizlikle ilgilenmesi gerektiğini birkaç günde öğrenmiş oldular. Bu değerli benim açımdan. Bu bizim açıkladığımız sayının bizde üstüne çıktık, 500 bin dedik, sevindim en azından işsizlikle, istihdamla, bu alanı oluşturmayla ilgili belediyelerin çok ağır mesuliyetlerinin olduğunun farkında olmasını öğrenmiş oldu. Ben temkinli bir insanım, akılla ve bilimle hareket ederim, birisi söyledi diye bir şey söylemem” dedi.



“GÖREVE GELİR GELMEZ ÇOK HIZLI HAREKET EDECEĞİMİZ KONU DEPREM”

İstanbul ve çevresinde yaşanan depremle ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Ben hala dua ediyorum. Allah’ım İstanbul’a deprem verme. Yani bu 20 yıldır bizim sorunumuz. Sallanınca bu kararın alınmasını üzüntüyle karşılıyorum. Elinde belgesi yoksa, şehircilik bakanlığının ya da büyükşehir belediyesinin inanılmaz üzüntü verici, olmadığını biliyorum. Çünkü hiç samimi bir büyükşehir belediyesi yok, bu dönemde. Son 5 yılda ben iyi biliyorum kentsel dönüşümle ilgili siteler bölgesi var Gürpınar’da dönüşümle ilgili raporun nasıl bekletildiğini, üzerinden nasıl siyaset yapıldığını Beylikdüzü’nde yaşamış bir belediye başkanıyım. Bu kadar insanın canını düşünmemek, o insanlarla ilgili gerekli tedbirleri almamak, bu karar alkışlanacak bir karar değil. İnşallah ellerinde belgeler bilgiler vardır. Biz gelir gelmez çok hızlı hareket edeceğimiz konulardan birisi deprem. O kadar samimi davranacağız ki vatandaşla el ele sakat bir bina varsa yıkacağız, yine vatandaşla o binayı yapacağız. Birileri gibi siyaset yapmayacağız” şeklinde konuştu.

“BEYKOZ İSTANBUL’UN SİMGE GİBİ ÖRNEK BİR İLÇESİ OLACAK”

Beykoz’daki yapılması planlanan projelerle ilgili konuşan İmamoğlu ,”Bu ülkede çözümsüz diye bir iş yok, çözümsüz hale getiren çok net söylüyorum, beceriksiz, basiretsiz idareciler. Bu işte iki yöntem üst üste gelmeli, bir becerikli, çözüm arayanı, bu işe taraflarını davet edecek hoşgörüye sahip olmalı. Bütün tarafları masada olmalı. Hem bir ortak akıl tanımı ve demokrasi tanımı vardır. Bu iki akılla hareket ettiğiniz zaman İstanbul’da çözümsüz bir sorun yoktur. Onun için Beykoz İstanbul’un simge gibi örnek bir ilçesi olacak. Beykoz’u özel ele alacağız, Beykoz’dun tüm masumiyetini koruyarak, yani Beykozluya hakkını vererek sorunları çözeceğiz, Beykozlunun malına ortak olarak değil” diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'da bir vatandaşın 15 Temmuz darbe girişimiyle ile ilgili sorusuna, “15 Temmuz bir darbe girişimidir. Allah esirgesin. Yapanların hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını versin." şeklinde cevap verdi.





Seçim çalışmalarına Beykoz'da devam eden Ekrem İmamoğlu, öğle saatlerinde ilçe meydanında esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Ayaküstü vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu, yerel seçimlerde vatandaşlardan destek istedi.  Ziyaret sırasında bir kahvehaneye giren İmamoğlu, burada çalışan Oya Tabancı adlı bir kadınla sohbet etti. İmamoğlu, "Bu kahvede kahve içilir" diyerek, "Ben ablamızın elinden bence uğurlu gelecek bir kahve içeceğim. Bu seçime kadın eli değecek. Kadınların takdiri ve kararı İstanbul'un kaderini belirleyecek, onların emeğine sağlık" dedi.

TAKSİ DURAĞINDA TELEFONA CEVAP VERDİ

Daha sonra bir taksi durağına uğrayan İmamoğlu, durak telefonunu açarak müşteriye cevap verdi. Önce adresi alan İmamoğlu, daha sonra ise kendisini tanıttı. Telefonu kapattıktan sonra esprili bir dille rakibi Binali Yıldırım'a göndermede bulunan İmamoğlu, "Hep o benim yaptığımı yapmayacak, onun yaptığını biraz da ben yapayım" ifadelerini kullandı.



"15 TEMMUZ BİR DARBE GİRİŞİMİDİR"

Gezisi sırasında İmamoğlu'nun yanına gelen bir vatandaş, "Sizin başkanınızın 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' dediği şey ne? Sizin görüşünüzü merak ediyorum?" sorusunu yöneltti. İmamoğlu da bu soru üzerine, "Bana dün de sordular. 15 Temmuz bir darbe girişimidir. Allah esirgesin. Yapanların hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını versin. Son olarak buna vesile olanlar da hak ettiği cezayı alsın" dedi. Beykoz'da bulunan Kristal-İş Sendikası'na da uğrayan İmamoğlu, burada iş dünyası ve çalışma hayatı ile ilgili projelerini ilerleyen günlerde kapsamlı bir şekilde açıklayacaklarını söyledi.

YAŞLI KADINA KENDİ SANDALYESİNİ VERDİ

İlçe ziyaretleri kapsamında sabah saatlerinde Beykoz Çubuklu Mahallesi'ne gelen Ekrem İmamoğlu, ziyaretlerine Ordu Mesudiyeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde başladı. İmamoğlu'na CHP Beykoz Belediye Başkan adayı Coşkun Tosun da eşlik etti.  Ziyaret sırasında yaşlı bir kadının ayakta kaldığını gören İmamoğlu, bu kişiyi kendi sandalyesine davet etti

“İSTANBUL'U TÜMÜYLE ELE ALMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Dernekte vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen İmamoğlu, "İstanbul'u biz tümüyle ele almak için yola çıktık. Hiçbir ilçesi üvey evlat durumunda ya da zihinlerde başka hesapların döndüğü bir ilçe konumunda olmayacak. Toplumun vicdanına ve adaletine ben çok inanıyorum. Sizin Beykoz'daki varlığınızı, tüm hassasiyetinizi, mülkiyet hakkınızdan tutun, buradaki yaşam hakkınıza varıncaya kadar, sizin buradaki sosyal yaşam kalitenizden tutun, gençlerinizin sağlıklı ortama kavuşmasına kadar tüm vicdanımla, tüm adaletim ile söylüyorum ki Beykoz'un tüm sorunları ve tüm Beykozlular bize emanet. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.

Konuşmasında tanzim satışlarını eleştiren İmamoğlu, "Sabah Kavacık'tan dönüş yaparken bir tanzim satış yerine denk geldik Orada 100 kişi sırada beliyor. Çadır saat 10.00'da açılacak ve 2-2,5 liraya sebze alacak diye insanlar sırada bekliyorlar. Bu hizmeti verirsin. Vatandaşlarımız sağlıklı gıdaya ucuz bir şekilde erişsin, zira bu bizim projelerimiz arasında var" diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'daki seçim çalışmalarında vatandaşlardan oy isteyerek, "Sizi ihmal edenlere oy vermeyin. Bize destek verin. Biz sizi kesinlikle mutlu edeceğiz" dedi.



"SİZİ İHMAL EDENLERE OY VERMEYİN" 


Beykoz Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Ekrem İmamoğlu'nun bir sonraki durağı, Gümüşsuyu Mahallesi oldu. Önce esnaf ziyareti yapan İmamoğlu daha sonra Gümüşsuyu Merkez Cami Vakfı'na geçti. Tüm gün Beykozluların sorunlarını ve taleplerini dinlediğini, sorunların çözümü için istediğini belirten İmamoğlu, “Biz Beykoz'u değiştirmeye ve dönüştürmeye açığız. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Bize destek verin göreceksiniz çok güzel olacak. Lütfen güzel Beykoz'a sahip çıkın. Sizi ihmal edenlere yetki vermeyin, bize destek verin. Biz sizi kesinlikle mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

“BİZE SORUMLULUK VERİN, BİZ SORUMLULUĞA HAZIRIZ" 

Gümüşsuyu Mahallesi'nin ardından Örnekköy Mahallesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve vatandaşlarla buluşan Ekrem İmamoğlu, projelerinden bahsederek, “Ben 5 yılda hayatın nasıl değiştirileceğini kendi ilçemden biliyorum. İyi belediye başkanları, iyi yerel yöneticiler kesinlikle 5 yılda bir şehrin hayatını değiştirebilir. Biz buna hazırız. 5 yılda Beykoz'un kötü talihini değiştireceğiz. Bize oy verin sizden samimi bir şekilde oy istiyorum. Bize sorumluk verin, biz sorumluluğa hazırız. Biz Beykoz'u birilerine peşkeş çekmek için değil. Beykoz'u, Beykozlulara teslim etmek için geliyoruz." ifadelerini kullandı.



 
Editör: TE Bilisim