İstanbul'da yaşlı kişileri hedef alan dolandırıcı kendisini emlakçı olarak tanıtan kişi ev sahibi olmak isteyen kişileri dolandırdı! 

Kendisini Emlakçı Olarak Tanıttı, Ev Sahibi Olmak İsteyenleri Kandırdı! 

Sık sık kendisini emlakçı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişilerin haberleri gündeme gelmeye devam ediyor. 
Habere konu olan söz konusu olay İstanbul Beykoz'da yaşandı. Kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs yaşlı kişileri hedef aldı ve ev satma vaadiyle para topladı. 

Parayı peşin olarak alan sözde emlakçı sürekli olarak evi ileri bir tarihte teslim edeceğini söyleyerek ev alan kişileri oyalamaya başladı. İlk başta 6 ay sonra teslim edeceğim dediği evleri ardından 1 sene sonra teslim edeceğim diyerek yaşlı kişileri oyalamaya başladı. 

Dolandırıldıklarından şüphelenen kişiler daha sonra Beykoz'da bulunan aynı dairenin farklı kişilere farklı fiyatlarla satıldığını fark etti. Hemen savcılığa suç duyurusunda bulunan kişiler sahte emlakçının yakalanmasını istedi. 

Ev Alırken Dolandırılmamak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Kesinlikle evin tapusu alınmadan ödeme yapılmaması gerekirken kapora ödemesi de mümkün oldunca düşük tutarlar için noter huzurunda imzalanan sözleşme karşılığında yapılmalıdır. 

Emlakçı tarafından dolandırılmamak için ise kesinlikle işyeri ve ofisi olmayan emlakçılarla çalışılmaması, yeni açılan emlak ofisleri konusunda iyi araştırma yapılması, mümkün olduğunca uzun süredir hizmet veren köklü emlak ofisleri ile çalışılması öneriliyor. 

En sık emlak dolandırıcılığı internetten yapıldığı için sahibinden satılık ve kiralık daire ilanları yerine emlakçıdan verilen ilanlara itibar edilmesi, bu tip ilanlarda asla satış yapılmadan ödeme yapılmaması da gerekiyor. 

Editör: TE Bilisim