Babası Pilot Yüzbaşı Atilla Tapan şehit olduğunda henüz 1 yaşında olan Tükel Tapan, aradan geçen 40 yılın ardından hayallerine kavuştu. Kendisi de bir Gazi olan İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, 1975 yılı Nisan ayında görev yaptığı Cizre'de şehit düşen Yüzbaşı Atilla Tapan'ın adının Beykoz Gümüşsuyu'nda yaşamasına öncülük etti. Şehit Pilot'un oğlu Tükel Tapan ise duyduğu memnuniyeti, sosyal medyadan Gazi Muharrem Kaşıtoğlu'na gönderdiği mesajla dile getirdi.

Diyarbakır'ın Cizre ilçesinde bundan tam 43 yıl önce şehit düşen Pilot Yüzbaşı Atilla Tapan'ın ismi artık ailesinin de ikamet ettiği Gümüşsuyu Mahallesi'nde yaşayacak. Aynı zamanda İBB Meclis Üyesi de olan Gazi Muharrem Kaşıtoğlu'nun girişimleri ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın desteğiyle Meclis Kararı alınarak, Şehit Pilot'un ismi Beykoz Gümüşsuyu'nda oğlunun da ikamet ettiği sokağa verildi.

Muharrem Kaşıtoğlu, ‘Şehidimizin eşi bana ‘’yaşadığım bu sokağa şehit eşimin adının verilmesi en büyük dileğim, ne olur ben ölmedem bunu göreyim, yardım edin’’ demişti ve bu konuda ısrarla ricacı olmuşlardı.

Biz de İBB Meclis üyesi olarak konuyu yakından takip ettik. Şehidimize rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. İBB Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal Bey'e ve İBB Meclis üyeletimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Oturduğu sokağın başında babasının Aziz ismini gören Tükel Tapan ise hemen sosyal medya aracılığıyla sevincini ve gururunu şu sözlerle dile getirdi:

"Yeni sokak ismimiz hayırlı olsun. Bu ismin bu sokakta yaşayacak olmasını sağlayan Sayın Başkanım Muharrem Kaşıtoğlu'na her şey için çok ama çok teşekkür ediyorum"

Haber: Ferdi Güngör
Editör: TE Bilisim