Beykoz Belediyesi, pandemi dönemine denk gelen 2B arazileri ve kiralık yerlerin alacakları 3 ay süreyle erteledi.  

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren satış yapılmış ve yapılacak taşınmazların pandemi süresine denk gelen ödemeleri 3 ay uzatıldı. Bu kapsamda Beykoz Belediyesine ait 2B arazileri ve kiralık yerlerin alacakları ötelendi.  

Yeni koronavirüs (Covid-19) salgını kaynaklı zorlayıcı sebepten dolayı, Beykoz Belediyesi’nin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin yapılan satış, ecrimisil ve kiralamadan kaynaklanan bedelleri veya tutarları meclis kararı ile 3 ay ertelendi.

Beykoz Belediye meclis’inde alınan karar ile 2B arazileri ve kiralık yerler ile ilgili olan bazı alacakların ertelenmesi, alınmaması veya yapılandırılması kiracıların mağduriyetini giderek hem pandemi dönemine denk gelen hak kayıplarını ortadan kaldıracak.

Bu kapsamda ödemelerin tahsili edilmesi ve benzeri hususların planlanması için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ a Meclis Kararı ile yetki verilmiştir.

BU KAPSAMDA;

Beykoz Belediyesi mülkiyetindeki 6292 sayılı kanun kapsamında satışı yapılmış ve yapılacak taşınmazlar ile alakalı tebligat sürelerinin uzatılması, peşin ve taksitli satışlarda süre uzatımı ile taksitlendirme ve pandemi sürecine denk gelen ödemelerin tahsili edilmesi ve benzeri hususların planlanması için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ a ilgi Meclis Kararı ile yetki verilmiştir.

BU YETKİYE İSTİNADEN;

1) 19.03.2020 tarihi itibarı ile 6292 sayılı Kanun kapsamında yapılan taşınmaz satışlarının tebligatı hak sahiplerine tebliğ̆ edilmiş̧ olanların ve 19.03.2020 tarihinden sonra hak sahiplerine yapılan tebligatta belirtilen bedeli süresi içerisinde ödemeyenlerin ödeme süresi 31.12.2021 tarihine kadar ödenmesi gerekir.

2) 19.03.2020 ve 31.12.2021 tarihleri arasına isabet eden taksitlerini ödeyemeyerek hak kaybına uğramış̧ olan hak sahiplerinin vadesi geçmiş̧ tüm taksitlerinin tamamını ödemek koşulu ile;  

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü̈ Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen oranda gecikme zammı uygulanarak 31.12.2021 tarihine kadar ödemesini yapabilir.

3) 6292 sayılı Kanun kapsamında satışı yapılan ikiden fazlasını vadesinde ödenmemiş̧ ve hak kaybına uğramış̧ hak sahiplerinin tüm taksitlerinin tamamını ödemek koşulu ile ödenebilmesi için;

21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen oranda gecikme zammı uygulanmak koşulu ile taksitlerinin tamamının ödemesini yapabilir.

Beykoz Belediyesi’nin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarına ilişkin olarak irtifak hakkı, kiralama satış ve benzeri kullanımdan kaynaklanan ve ilgili mevzuatınca ödenmesi gereken bedeller veya tutarlarla ilgili olarak indirim, erteleme ve yapılandırma ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilecek.

Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedelleri tahsil edilmez.

Editör: TE Bilisim