Beykoz'da 15 Temmuz ayıbı...

Değerli okuyucularım,
14 Temmuz Cuma gecesi başlayan '15 Temmuz nöbeti'ne, bu ülkenin Vatansever bir bireyi ve 15 Temmuz Şehidi (Hasan Kaya) akrabası olarak bende katıldım. Hem ortamı, hemde programı gözlemleme fırsatım oldu. Gözlemlediğim kadarıyla, katılım gayet iyiydi. Türk Bayrağını alan Beykoz 15 Temmuz Şehitler Meydanına gelmişti. Şehit aileleri ve yakınları, 15 Temmuz gazileri, siyasiler, STK temsilcileri ve Beykoz halkı bir aradaydı.


Üstünde fazla durulmadı ancak ciddi bir skandal'a imza atıldı. Programın %40'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reklamının yapıldığı gecede, Ak Parti Beykoz ilçe başkanı Mustafa Gürkan ve MHP Beykoz ilçe başkanı Oğuzhan Karaman konuşma yaparken, protokolde yer verilen, ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisine ve programa katılan Saadet partisine söz hakkı tanınmadı.
Hem darbeyi hep beraber durdurduk diyeceksiniz, hem birlikten, beraberlikten, kardeşlikten bahsedeceksiniz, hemde ayrımcılık yapıp CHP ve Saadet Partisi ilçe başkanlarına söz hakkı tanımayacaksınız.
Nerede kaldı kardeşlik?
Nerede birlik ve beraberlik?
Nerede demokrasi, adalet, saygı?
15 Temmuz'u sadece AKP mi durdurdu? Nedir bu çocuk gibi, 'top benim, oynatmıyorum' tavrı?
Halk destan yazacak, siz kullanacaksınız, yok öyle yağma..!
15 Temmuz kimsenin malı değildir...
Darbe yapılsaydı, AKP ve MHP kapatılacaktı da, CHP ve Saadet Partisi açık mı kalacaktı?
Hepsi kapatılacaktı!
Demokrasi ortadan kalkacaktı..!
Darbeye karşı her türlü mücadeleyi veren, ama söz hakkı verilmeyen bu iki siyasi parti ilçe başkanlarından ve Beykozlu'lardan özür dilenmeliydi.
Ama, nerede o 'öz güven', nerede o 'medenilik'...
Bu ayrımcılık, Betsmove Beykoz'da darbe girişimi sonrası imzalanan 'Milli Mutabakat Metni'ne saygısızlıktır, Yenikapı Mitingi'ne saygısızlıktır, halk'a, şehitlere, gazilere saygısızlıktır.
Dünya'ya 'Demokrasi' dersi verdiğimiz, 15 Temmuz ruhu dediğimiz bu anlamlı geceye, bu anlamlı güne kasıtlı olarak gölge düşürülmüştür. Fırsatçılık yapılmamalıydı.
En hafif ifade ile, bu bir ayıptır.

 

*                       *                      *

 

Beykoz 1 gün arayla iki değerini kaybetti...

ilk acı haber, 19 Temmuz Çarşamba günü geldi... Beykoz Ferit İnal Lisesi Mezunlar Derneği eski başkanı, değerli ağabeyimiz Ziya Sökmez, uzun süredir mücadele ettiği kansere, maalesef yenik düşmüştü. 58 yaşında erken aramızdan ayrılan, Beykoz ve Paşabahçe'nin, tanınan, sevilen, sayılan ismi olan Ziya Sökmez'in cenazesi, sevenlerinin oluşturduğu büyük bir kalabalık ile Paşabahçe cami'den kaldırıldı. Daha önce, ADD Beykoz şubesi başkanlığı ve CHP İstanbul İl eğitim sekreterliği yapan Füsun Sökmez ile evli olan Ziya Sökmez, bir çocuk babası idi. Ziya Sökmez'in henüz acısını atlatamadan, gelen bir başka acı haber ile yıkıldık. Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz şube başkanı, sevgili ablamız Mualla Sertdemir de, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp fakültesi hastanesi'nde yaşama veda etti. Bir erkek, bir kız olmak üzere iki çocuk annesi olan Mualla Sertdemir'in kaybı, hepimizi yasa boğdu. Cenazesi 21.07.2017 tarihinde (bugün) kılınacak olan öğle namazına müteakiben Paşabahçe Cami'den kaldırılacak. Sevgili ağabeyimiz Ziya Sökmez ve sevgili ablamız Mualla Sertdemir'e Yüce Allah'tan, rahmet diliyor, Beykozlu'lara ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Onlardan geriye, bana hatıra olarak güzel anılar ve bu fotoğraflar kaldı...

Ruhları Şad olsun.



Sağlıcakla kalın...
Editör: TE Bilisim