Beykoz’da bir lüks sitede oturan vatandaşlar, nisan ayında evlerinin soyulduğu yönünde savcılığa başvuru yaptı. Başlatılan çalışmada, güvenlik kameralarını inceleyen Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekipleri, şüphelilerin çalıntı lüks otolarla siteye kendilerine aile görüntüsü vererek girdiğini ve soygunlardan önce keşif yaptığını tespit etti.

Çete mensuplarının, akşam saatlerinde kapılarını açarak girdikleri evlerdeki kasaları soyduğu, açamadığı kasaları da yanında götürdüğü belirlendi.

Yapılan teknik takipte çete mensuplarının Üsküdar ve Beşiktaş’ta da aynı yöntemle girdiği lüks sitelerdeki evleri soyduğu belirlenince, yakalanmaları için çalışma başlatıldı. Yapılan operasyonda bir Rezidans’ta basılan çete lideri M.A.A. ile yardımcısı R.K.’nın da aralarında bulunduğu 9 çete mensubu gözaltına alındı. M.A.A., R.K.’nın sevgilileri ile diğer çete üyeleri adliyeye sevk edilirken, 12 villadan 2 milyon 500 liralık soygun yaptıkları tespit edildi. Çaldığı paralarla lüks hayat yaşayan elebaşı M.A.A.’nın kendine meme küçültme ameliyatı yaptırdığı belirlenirken, cep telefonunda, viskilerle ellerini yıkama görüntüleri bulundu.
Editör: TE Bilisim